avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Numar de proprietari la o masina. Urgent
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Numar de proprietari la o masina. Urgent

Suntem 2 tineri necasatoriti, si cumparam o masina. Putem sa fim amandoi prorietari , masina sa fie pe ambele nume?Sau unul e proprietar si unul co-proprietar?Actele se fac la politie in momentul cant se face actul de vanzare-cumparare sau dupa ce unul e proprietar se merge la notar si celalat devine co-proprietar. Cum facem ca masina sa fie numele la amandoi? Astept raspuns urgent.
Cel mai recent răspuns: omiduka , utilizator 21:38, 10 Martie 2011
Din pacate in cazul masinii se vor emite actele numai pe numele unuia dintre cei doi "proprietari". Coproprietatea o veti putea demonstra semnand la notar o conventie prin care intelegeti ca masina este cumparata impreuna. Comunintatea de bunuri in cazul autoturismelor nu poate fi dovedita altfel , nefiind casatoriti. Daca erati casatoriti, tot numai pe numele unuia dintre dvs s-ar fi facut inmatricularea, insa certificatul de casatorie ar fi demonstrat ca bunul s-a achizitionat in timpul casatoriei.
contractul de vanzare cumparare poate fi incheiat de ambele persoane, care vor deveni coproprietare asupra autoturismului. In talon si in cartea de identitate va fi mentionat insa doar numele unuia dintre dumneavoastra.
Dar pe contractul de vanzare cumparare putem fi trecuti la politie amandoi?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

2 proprietari ai unui autoturism adriana_n adriana_n Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns pentru urmatoarea problema: A fost cumparat un autoturism pe numele unei persoane fizice. Insa, se doreste ... (vezi toată discuția)
Coproprietate autoturism nou prichindelisor prichindelisor M-ar ajuta joarte mult un pic de ajutor. Am cumparat un autoturism nou impreuna cu prietenul meu (nu suntem casatoriti) si am pus banii impreuna. Cum putem sa ... (vezi toată discuția)
Contract de v-c autoturism/putem cumpara impreuna? perlutza perlutza Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie: Eu si prietenul meu vrem sa achizitionam o masina impreuna. Nu suntem casatoriti. Nu locuim ... (vezi toată discuția)