avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1855 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... masina cu 2 proprietari? se poate?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

masina cu 2 proprietari? se poate?

Buna ziua! eu si iubitul meu vrem sa ne luam o masina si as vrea sa stiu daca putem fi trecuti amandoi ca si proprietari. mentionez ca nu suntem casatoriti.multumesc
Cel mai recent răspuns: elbandito , utilizator 14:56, 6 Septembrie 2010
Pai e foarte simplu,se face o imputernicire notariala,in caz daca proprietarul trecut in acte nu raspunde,va raspunde imputernicitul,eu asa cred:D
Acum am inceput procedura de inmatriculare, daca factura nu este pe doua nume, nu se poate mai nimic, se pare ca acel ordin al ministrului MAI din 2006( [ link extern ] .

ROMANIA #-o te iubesc, pacat ca m-am nascut aici
Ultima modificare: Luni, 6 Septembrie 2010
elbandito, utilizator
Inscrisul doveditor al proprietatii bunului este contractul de vanzare cumparare, acolo conteaza sa fie trecuti ambii cumparatori.Aceasta in caz de litigiu, partile isi pot partaja bunul.
Am pus si link-ul cu Ordinul acela din 2006, acum am facut in Contract de Vanzare Cumaprare cu cota de 1/2 si am trimis pe cienva sa depuna la Politie, astept sa vad daca merge prin el.

Nu inteleg daca scrie negru pe alb, in ordinul ala, ca la cererea scrisa ... bla bla bla Pagina 7 art 15
: [ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 6 Septembrie 2010
elbandito, utilizator
allexandru83 a scris:

Inscrisul doveditor al proprietatii bunului este contractul de vanzare cumparare, acolo conteaza sa fie trecuti ambii cumparatori.Aceasta in caz de litigiu, partile isi pot partaja bunul.


Din cate spui tu sa fac contract vanzare cumparare,

pe mine ma interesa pe talon sa apara si alta persoana, eu si coproprietar altcineva, legea din romania e prea confuza si nu se POATE sau cel putin nu stiu ei sa iti spuna CUM SE POATE. eu am gasit pe net ordonanta respectiva din linkul de mai sus

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot înscrie masina pe numele a doi proprietari? Vladh99 Vladh99 Buna, doresc să cumpăr o masina, dar vreau sa fim trecuți doi proprietari in actele mașinii, eu si iubita mea, cum se poate si care sunt pasii? (vezi toată discuția)
Masina radiata frincu melania frincu melania buna ziua, as vrea sa va intreb cum pot radia masina parintilor mei care a fost vanduta cu toate actele iar noul proprietar nu vrea sa mai faca actele . am ... (vezi toată discuția)
2 proprietari ai unui autoturism adriana_n adriana_n Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns pentru urmatoarea problema: A fost cumparat un autoturism pe numele unei persoane fizice. Insa, se doreste ... (vezi toată discuția)