avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum pot înscrie masina pe numele a doi proprietari?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum pot înscrie masina pe numele a doi proprietari?

Buna, doresc să cumpăr o masina, dar vreau sa fim trecuți doi proprietari in actele mașinii, eu si iubita mea, cum se poate si care sunt pasii?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 15:02, 20 Iulie 2020
Conform Ordinului ministrului MAI nr. 1501/2006, publicat în Monitorul Oficial nr 941/21.11.2006.

La cererea scrisă a proprietarului unui vehicul, în certificatul de înmatriculare se poate înscrie şi o altă persoană decât proprietarul, specificându-se calitatea în care acesta poate utiliza vehiculul.

Mai exista varianta sa se inregistreze coproprietatea unui autoturism in CIV, pe baza unei declaratii la politie, prin care coproprietarii accepta reciproc si de comun acord ca unul sa fie "proprietar" iar cel de-al doilea/restul coproprietarilor sa apara la mentiuni ca si coproprietar.i
In documentele de achizitie bun mobil pot fi consemnati mai multe persoane ,dar ;a autoritatea fiscala,auto va fi pe rolul fiscal a unei singure persoane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masina cu 2 proprietari? se poate? blonndy_m blonndy_m Buna ziua! eu si iubitul meu vrem sa ne luam o masina si as vrea sa stiu daca putem fi trecuti amandoi ca si proprietari. mentionez ca nu suntem ... (vezi toată discuția)
Masina vanduta cu toate actele baciuiulian baciuiulian Buna ziua, Acum 1 an am vandut unei persoane un [b]WV Polo AVARIAT[/b] cu toate actele (talon si cartea masinii). Dansula spus ca repara masina, o pune pe ... (vezi toată discuția)
Masina radiata frincu melania frincu melania buna ziua, as vrea sa va intreb cum pot radia masina parintilor mei care a fost vanduta cu toate actele iar noul proprietar nu vrea sa mai faca actele . am ... (vezi toată discuția)