avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Buna ziua. Am poprire pe salariu. Daca intru in ...
Discuție deschisă în Executare silită

Buna ziua. Am poprire pe salariu. Daca intru in concediu medical, ...

Buna ziua. Am poprire pe salariu. Daca intru in concediu medical, se mai face poprirea?
Cel mai recent răspuns: Zsuzsanna Lukacs , Consultant credite si finantari 12:23, 17 August 2020
Buna ziua,

Conform art.728, alin 4 din Codul de procedura civila, ajutoarele pentru incapacitate temporara de munca pe baza oricaror dispozitii legale, precum si sumele cuvenite somerilor, potrivit legii, nu pot fi urmarite decat pentru sume datorate cu titlu de obligatii de întretinere si despagubiri pentru repatarea daunelor cauzate prin moarte sau vatamari corporale, daca legea nu dispune altfel.
Alin.7 al aceluiasi articol stabileste ca alocatiile pentru copii, ajutoarele pentru ingrijirea copilului bolnav, ajutoarele de maternitate, cele acordate in caz de deces, bursele de studii acordate de stat, diurnele, precum si orice alte asemenea indemnizatii cu destinatie speciala, stabilita potrivit legii, nu pot fi urmarite pentru niciun fel de datorii.

Cera_dwarf a scris:

Buna ziua. Am poprire pe salariu. Daca intru in concediu medical, se mai face poprirea?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Veniturile asupra carora nu se poate face poprire ukzspan ukzspan Va rog sa imi spuna cineva unde scrie care sunt veniturile pe care administratia financiara poate face poprire, din ce stiu eu sunt exceptate : alocatiile ... (vezi toată discuția)
Poprire pe indemnizatia pentru concediul de maternitate coka23 coka23 Buna ziua am si eu o problema momentan sunt in concediu prenatal as vrea sa stiu daca mi se poate pune proprire pe acest venit pentru ca am primit o ... (vezi toată discuția)
Poprire pe salariu SlabuSorinaMioara SlabuSorinaMioara In ce procent din salariu se poate aplica poprirea? (vezi toată discuția)