as dori un sfat
va rog din suflet sa aveti rabdare sa cititi si scuze ca va rapesc timpul, sunt pensionar si avand pensia mica, si rate la banci(nu sunt restant)lucrez de cateva luni la un chiosc de ziare, nu pot spune orasul, si de cine apartine pt este f cunoscut si momentan nu vreau probleme si sincer la toti le e frica sa faca reclamatie sa nu fim dati afara, pt ca "oricand gaseste pe altcineva sa vina sa se angajeze")
primele luni toate au fost ok aveam doua sefe dupa 2-3 luni in sfarsit am primit contractul dar surpriza ,era facut pe 2 ore ok treaca de la mine desi aveam de gand sa cumulez pensia cu salariu sa fac refinantare la banca, a venit pandemia cu starea de urgenta, desi am contract pe 2 ore lucrez 10-11 ore, am aflat de la un coleg ca multe chioscuri au fost trecute in fara plata desi am continuat sa lucrez tot 10-11 ore si nu am semnat nimic ca as fi de acord,
una din sefe s-a saturat si a plecat (era cea mai veche si cea mai buna in ceea ce facea, ea venea si facea la sf de luna inventarele si nu am iesit lipsa nimeni (cel putin eu), de cand a plecat dansa cea de-a doua sefa (ruda cu patronul) a venit cu inlocuitorul sa faca inventarele si surpriza mare toate chioscurile au iesit lipsa 200,700, 100, lei
cand am fost la birou sa confrunt calculele mele cu ale lor nu am fost primit pt ca sunt ocupate vor sa plece acasa si toti sa sunam inainte daca vrem sa mergem la birou, in plus ni se" sugereaza" sa punem produsele expirate la vanzare stergand sau acoperind data de expirare,
sunt ffff revoltat pt asta si mai ales pt lipsa la inventar oi fi eu in varsta si am nevoie de acest loc de munca dar asa ceva NU pot face, si NU iau din banii chioscului, de ce ma scot lipsa nevinovat la inventar? Atata timp nimeni nu a "furat" acum dintr-o data furam toti?
Bate la ochi si nu cred ca putem face ceva, le e frica la toti sa nu fie dati afara, ca pe noi nu ne mai angajeaza nimeni, si da multi nu ne pricepem la actele de inventar, cand cerem dupa inventar fisa interna cumulativa nu ni se da, vine si numara dar eu nu vad ce trece pe foaia de inventar, si calculul meu nu e acelasi cu al ei, ne vorbeste f urat, tipa la noi, sunt cateva femei care atunci cand o vad ca apare la chioscurile lor, fac atac de panica, se sperie si nu sunt in stare de nimic.
In mare am descris ce se intampla poate ma puteti ajuta cu un sfat, multumesc cu respect
1. Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.
2. Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul financiar-contabil poate fi sesizata ANAF-ului.
3. Comercializarea produselor cu caracteristici calitative neconforme se poate sesiza la OPC.
Acuzare de furt
kadyyyy
Buna ziua ma confrunt cu o problema,si anume am vrut sa ma angajez la un restaurant vrand sa renunt la concediu crestere pt stimulent siam vb cu sefa de tura ... (vezi toată discuția)