avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, in urma cu ceva timp am decis sa cumparam ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, in urma cu ceva timp am decis sa cumparam un apartament ...

Buna ziua, in urma cu ceva timp am decis sa cumparam un apartament eu si cu iubita mea, am achitat o suma de bani, jumate din ea, adica 40.000€ din 76.000€ Iar am facut precontractul pana la data de 30 decembrie anul acesta, adica pe un an de zile, iar acum din cauza perioadei Covid-19 nu mai putem sa l achitam pana la final de an, adica pana in decembrie, am facut actele pe numele nostru, am racordat la gaze, am facut tot ce e de facut, a ramas doar de platit restul de bani, adica restul de plata, am decis daca tot nu mai putem sa l achitam sa renuntam la el si sa ne recuperam banii, nu toti, sa pierdem 2.000-.3.000€ din ei tocmai ca sa nu pierdem tot, am vorbit cu proprietarul l am publicat pe net, el a spus ca trebuie sa gasim client care sa plateasca cash, odata platit cash sa i dam lui restul de plata si sa terminam toate actele si apoi sa facem toate actele pe noul proprietar, dar deja se aproapie decembrie si inca nu s a gasit client, eu daca cer prelungire contract cu inca un an sau doi la proprietar se poate face asa ceva? L am mai intrebat odata si el mi a spus ca nu, dar o prietena de a noastra a fost in aceasi situatie si asa a procedat si s a rezolvat. Este obligat daca noi dorim sa ne faca o prelungire de contract cu restul de plata si sa mai adauge din cauza preungirii o suma de bani in plus la plata?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:01, 16 August 2020
Este posibil sa pierdeti si apartamentul si banii platiti.Cum sa il obligati ? Are ipoteca legala pana la plata integrala ?

mitabiciclista a scris:

Este posibil sa pierdeti si apartamentul si banii platiti.Cum sa il obligati ? Are ipoteca legala pana la plata integrala ?

Daca exista nu neaparat vreo obligatiune ci ceva sa fie in ajutorul nostru cumva el sa trebuiasca sa accepte prelungirea contractului mai ales datorita situatiei, nu e ca si cum nu vrem sa platim, din cauza situatie covid au aparut probleme financiare, ar trebuii sa inteleaga..
Ultima modificare: Duminică, 16 August 2020
Ilie Valentin, utilizator
Nu este nimic care sa-l oblige sa va inteleaga , prietena dvs. pur si simplu a avut noroc . Poate are si el scadenta la un credit bancar , credeti ca banca il va intelege si-i va amana rata un an - doi, cat vreti dvs. ? Cititi antecontractul si vedeti ce clauze penalizatoare aveti in caz ca nu va indepliniti obligatiile , pentru ca el si le-a indeplinit pe ale lui . In acesta nu v-ati angajat ca veti “ vrea sa platiti “ ci ca veti plati . Aveti idee cati oameni si-au pierdut cu totul casele in precedenta criza ? Chiar daca platisera destul de mult din creditele angajate , au ramas in drum. Faceti cum puteti si achitati sa nu ramaneti fara nimic. Puteti - de pilda - sa vindeti la un pret mai mic si sa va asumati pierderea , macar recuperati ceva . Pe de alta parte , am vazut reclama la televizor cu o banca ce acorda credite cu perioada de gratie 6 luni , poate sunt si alte banci cu oferte bune. Imi pare rau ca sunteti in situatia asta , dar nu e deloc de bine pentru dvs. PS . As zice ca nu aveti precontract daca ati facut actele pe numele dvs. , mai ales ca ati facut si contracte de utilitati , poate e contract cu plata in doua transe si cu ipoteca . Poate ar fi bine sa apelati la o consultatie cu un avocat sa vedeti ce riscuri aveti.
Ultima modificare: Duminică, 16 August 2020
CHKa, utilizator
Este obligat daca noi dorim sa ne faca o prelungire de contract cu restul de plata si sa mai adauge din cauza preungirii o suma de bani in plus la plata?

Obligat nu este , insa inainte de a lua o decizie , cineva trebuie sa va vada actele , hartiile , si in functie de ce scrie in ele , poate ca se pot gasi solutii ...pentru ca antecontract pentru 40k, nu-i putin lucru, deci mergeti cu hartiile la un avocat cum spunea cineva mai sus. Bafta!
Da, ar trebui văzute actele de avocat dar depinde de redactarea contractului.
Este bine sa mergeti la avocat ca sa va explice exact ce variante exacte aveti.
Va aflați într-un domeniu unde juridicul este exclusiv.
Si eu cred ca prietena a avut sansa sa rezolve amiabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare apartament nou aflat sub ipoteca de la dezvoltator dk88 dk88 Buna ziua, Sunt pus in fata unei situatii mai delicate pe care initial am crezut ca am prevenit-o. Am cumparat in toamna un apartament de la un dezvoltator ... (vezi toată discuția)
Cum poate fi apartamentul achizitionat de la un dezvoltator imobiliar in insolventa ,prin contract de vanzare cumparare ,. liber de sarcini?? yaryna yaryna buna ziua, Sunt un proprietar din Bacau care a achizitionat un imobil , apartament cu 2 camere intr-un bloc a unui dezvoltator imobiliar din Bacau ... (vezi toată discuția)
Prelungire precontract vanzare-cumparare? ncris78 ncris78 Am semnat un precontract de vanzare-cumparare pentru o locuinta, cu achitarea apartamentului prin contractarea unui credit prin programul Prima casa. La ... (vezi toată discuția)