avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Prelungire precontract vanzare-cumparare?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Prelungire precontract vanzare-cumparare?

Am semnat un precontract de vanzare-cumparare pentru o locuinta, cu achitarea apartamentului prin contractarea unui credit prin programul Prima casa. La momentul semnarii precontractului, apartamentul era in curs de amenajare, fara a fii racordat la utilitati. In precontract am cerut sa fie specificat faptul ca apartamentul va fii finisat si racordat la utilitati.
Creditul meu s-a aprobat, am semnat contractul cu banca, dar proprietarul nu a racordat inca apartamentul la gaz.
Banca imi acorda un termen de 6 luni pentru a semna contractul de vanzare-cumparare, dar precontractul expira in data de 15.05.2010.
Se poate prelungi precontractul, in cazul in care proprietarul nu reuseste sa racordeze apartamentul la gaz? Sau ce alte solutii exista, deoarece eu vreu sa cumpar acel apartament.
Cel mai recent răspuns: NICULIN , utilizator 17:32, 11 Noiembrie 2016
Prima situatie importanta pe care vad ca ati rezolvat-o este aceea ca banca a fost de acord cu termenul de 6 luni pentru cumparare. Acum puteti conveni cu vanzatorul sa mergeti la notar si sa prelungiti antecontractul in aceleasi conditii ca si inainte. In caz contrar puteti sa scadeti din pretul vanzarii valoarea estimata pentru racordarea la gaz.
puteti face o prelungire a actului initial dar la notar, ca sa nu aveti probleme.
Incercati sa prelungiti precontractul.
De regula bancile nu accepta sa dea banii pt. un imobil neracordat la utilitati.
In cazul in care conveniti cu vanzatorul sa faceti dvs. racordul (oprind contravaloarea lucrarii), semnati contractul de vanzare-cumparare pt. a evita eventualele complicatii...
au fost facute la un antecontract de vanzare cumparare, doua acte aditionale, intrucat vanzatorul nu are actele in regula. l luna iunie a fost dat termen de rezolvare a documentelor si de incheiere a contractului pana la data de 30.11.2016 Vanzatorul vrea sa incheiem actul dupa data de 05.12.2016.Ce trebuie facut pentru a nu pierde banii dati in avans, tinand cont de data din precontract?
Ultima modificare: Vineri, 11 Noiembrie 2016
NICULIN, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerespectare antecontract vanzare-cumparare delia123corina delia123corina Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns. Doresc sa achizitionez un apartament intr-o cladire noua din 2005 prin credit ipotecar. In acest sens am facut ... (vezi toată discuția)
Utilitati trecute in antecontractul de vanzare-cump. apartament ContSters111526 ContSters111526 Am facut un antecontract de vanzare a unui apartament in vila intr-o zona limitrofa a Buc. La antecontract cumparatorii au insistat sa le bagam gaze si noi am ... (vezi toată discuția)
Expirare termen antecontract vanzare apartament alice.elena60 alice.elena60 Buna ziua. In calitate de vanzator am facut in urma cu aproape 2 luni un antecontract de vanzare a apartamentului meu( am primit si avans ) in care se ... (vezi toată discuția)