avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nerespectare antecontract vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nerespectare antecontract vanzare-cumparare

Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns. Doresc sa achizitionez un apartament intr-o cladire noua din 2005 prin credit ipotecar. In acest sens am facut un precontract de vanzare-cumparare autentificat la notar cu vanzatorul in care este stipulat avansul pe care l-am platit si termenul pana la care trebuie sa-i dau restul de bani, adica 03.04.06. Din pacate, fiind un apartament in bloc nou este finisat doar in proportie de 76.2%, conform raportului de evaluare intocmit de banca. Banca imi pune ca si conditie de acordare a creditului (mentionez ca ma incadrez la venituri fara probleme) un grad de finisare al apartamentului de 90 % ca sa-mi acorde creditul. intrebarea mea este : daca nu reusesc sa amenajez apartamentul in timp util si banca nu-mi acorda creditul pana in 03.04 si eu nu reusesc sa ii virez banii la vanzator care sunt consecintele pentru mine? De la banca nu m-au prevenit ca as putea avea aceasta problema (a gradului de finisare a apartamentului) inainte de a semna acest precontract (sunt convinsa ca nu sunt primul caz de acest gen). Nu pot sa plec la alta banca din mai multe alte motive pe care nu le enumar acuma.
Alta intrebare : cum este cu inscrierea in cartea funciara a apartamentului daca exista doar carte funciara comuna pe bloc? Mentionez ca blocul este terminat, exista hartie cu darea in folosinta. Am inteles ca trebuie sa deschid carte funciara noua. Cum se procedeaza? Se ocupa notarul in momentul semnarii contractului de VC definitiv?
Va rog sa-mi raspunda cineva, sunt novice in aceste "chestiuni" juridice.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Nik , utilizator 22:20, 13 Martie 2006
Incearca sa vezi care este pozitia vanzatorului fata de amanarea incheierii contr. v-c pana la finisarea de pana la 90% a apartamentului si respectiv a acordarii creditului. Daca vanzatorul nu vrea sa fie intelegator, solicita o adresa din partea bancii, din care sa reiasa ca dosarul tau intruneste toate conditiile pentru acordarea creditului, in afara de finisarea in proportie de 76% a apartamentului. Dupa care soliciti in scris (atasezi si copie dupa adresa)vanzatorului (cu dovada de primire) incheierea unui act aditional la antecontr. de v-c prin care sa se proroge momentul vanzarii pana la finisarea apartamentului in proportie de 90% si respectiv a acordarii creditului
Toate operatiunile (cadastru, carte funciara,intabulare pentru fiecare apartament) revin in sarcina proprietarului, iar vanzarea nu se poate efectua pana la perfectarea lor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent! cum pot cumpara apartament ce are 2 ipoteci? Corina_Creanga Corina_Creanga vreau sa cumpar un apartament , care are 2 ipoteci. cum trebuie sa procedez? proprietarul vrea sa facem un precontract cu suma unei ipoteci si intr-o luna ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare Lumiz Lumiz La semnarea contractului de vanzare cumparare a unui apartament ipotecat extrasul din xartea funciara trebuie sa fie fara obligatii. Mentionez ca am semnat un ... (vezi toată discuția)
Prelungire precontract vanzare-cumparare? ncris78 ncris78 Am semnat un precontract de vanzare-cumparare pentru o locuinta, cu achitarea apartamentului prin contractarea unui credit prin programul Prima casa. La ... (vezi toată discuția)