Sunt referent la DSP , am primit un PVCC (amenda), de la ANI, pentru faptul ca , conform legii 144/2007 , art.44, aln. 2 , nu am depus la timp declaratia pe avere cu amenda in valoare de 500 ron. As vrea sa stiu, din moment ce DSP-ul are servicii care se ocupa cu problemele de personal a cui era obligatia de a da formularele spre completare angajatilor si de a le trimite in termen. Mentionez ca atat eu cat si alti colegi am primit aceste formulare in luna noiembrie 2009, formulare ce au fost completate si date la DSP in aceeasi zi. Cine trebuia sa primeasca amenda pentru nedepunerea acestora in termen?
cf legii 144 exista obligatia de depunere a declaratiei de avere in termen de 15 zile de la data numirii in functie sau de la data inceperii activitatii;
Apoi, tot legea 144 prevede ca sa existe o persoana desemnata cu primirea/ verificarea formala /trecerea in registru si raportarea la ani a acestor declaratii
Dvs asa cum ati mentionat , ati completat imediat aceasta declaratie si , probabil ati se depus-o la persoana desemnata .
Aflati cine este acea persoana in cadrul DSP si discutati cu dumneaei .
Daca puteti demonstra ca dvs ati depus declaratia imediat ce ati primit-o atunci sanctiunea ar trebui sa fie suportata de acea persoana desemnata , impreuna cu conducatorul institutiei .Puteti face plingere impotriva pv de contraventie , in baza og 2.
conform art 54 din lege :
(2) Nerespectarea obligaţiilor prevăzute de lege de către persoanele desemnate potrivit prevederilor art. 10 constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 100 lei la 500 lei. Aceeaşi sancţiune se aplică şi conducătorului entităţii respective dacă acesta nu îndeplineşte obligaţiile prevăzute de prezenta lege.
Mai rau e ca daca ANI a trimis amenda catre dvs, tot cf legii, se declanseaza impreuna cu amenda si procedura de control .
conform :
ART. 54
(1) Nedepunerea declaraţiei de avere şi a declaraţiei de interese în termenele prevăzute de lege constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 100 lei la 500 lei şi declanşarea din oficiu a procedurii de control.
Conform legii in cadrul fiecarei institutii publice este desemnat prin decizie un fp (de regula din cadrul resurselor umane), care are obligatia de a va primi declaratia de avere si de interese si de a va elibera in acel moment dovada depunerii acestora.Tot dinsul trebuie sa inscrie aceste declaratii in registrele de evidenta si sa transmita copiii conforme cu originalul la ANI si sa le faca publice prin afisarea pe site.
Daca aveti dovada depunerii acestora in termen, puteti sa contestati la tribunal amenda primita si sa cistigati lejer!
Daca nu ati depus la termen( cred ca 15 iunie), atunci in fata legii sinteti considerat vinovat, intrucit necunoasterea si nerespectarea legii nu pot fi invocate!
Ce nu inteleg , de ce nu si-a facut datoria persoana desemnata( cine este doar dvs puteti afla!!!) si printr-o nota interna sa va faca cunoscut ca trebuie depusa declaratia de avere si de interese pina la 15.06!!!
Ca cei de la ANI nu au o evidenta clara stiu sigur, intrucit au trimis adrese in toata tara , la toate institutiile sa ii dea pe lista pe cei care nu si-au depus la timp declaratiile de avere ca ei sa ii amendeze!!!ASA CA V-AU FACUT-O ( DE 2 ORI!!!) CHIAR COLEGIII!!!1
In ac.situatie trebuie sa deveniti detectiv, sa aflati cine trebuia sa va indrume in completarea declaratiilor,sa ii facet plingere la comisia de disciplina pentru neindeplinirea sarcinilor de serviciu , sa-l piriti si dvs la ANI ca sa ia si o amenda pe acesta tema!
Oricum daca sint mai multi colegi ca dvs, toti o sa o patiti!
ORI VA UNITI SI FACETI PLINGERI, ORI....
CITITI LEGEA ANI IN BAZA CAREIA V-AU AMENDAT!
FACETI SCANDAL LA CONDUCERE SI RESURSELE UMANE!
Declaratia de avere
ANCA20
Problema mea este urmatoarea :sunt sotie unui bugetar care prin lege este obligat la completarea declaratie de avere, dar de ce eu in calitate de sotie trebuie ... (vezi toată discuția)