avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... salut tuturor.nu locuiesc in romania.am auzit din ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

salut tuturor.nu locuiesc in romania.am auzit din unele surse ...

salut tuturor.nu locuiesc in romania.am auzit din unele surse ca este posibil sa va intra o lege in vigoare pentru cumpararea vechimii la pensie in romania.am 25 de ani vechime in tara si pentru un stagiu complet de 35 ani asa cum prevede legea as mai avea nevoie de inca 10 ani pe care as fi dispus sa-i cumpar eventual daca va fi posibil.este in teme cineva pe subiectul acesta?
Cel mai recent răspuns: Epuree , utilizator 19:10, 21 August 2020
Gasiti informatii utile aici: avocatnet.ro/articol_55474/P...
Va multumesc.inteleg din informatiile trimise prin link ca perioada pentru a putea cumpara vechime in munca incepand din septembrie 2021 se va putea face numai anii fara cotizatie retroactiv si maxim pe 6 ani din cate am citit este corect?eu comform cartii de munca am o perioada de aproximativ 6 ani din 1994 pana in 2000 cand am avut o activitate pe cont propriu dar nu am platit bani la asigurarile sociale adica pentru pensie.din anul 2000 am inceput un job cu carte de munca unde desigur am platit sumele de bani pentru pensie.as mai dori sa stiu pentru ca acolo pe link nu se da aceasta informatie cam despre ce suma poate fi vorba daca as dori si ma voi incadra in lege sa cumpar vechime in munca pe perioada maxima asa cum am inteles eu de maxim 6 ani.cu stima
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Proiectul de OUG va permite cumpărarea vechimii exact până la 1 septembrie 2021, data când va intra în vigoare noua Lege a pensiilor.

Baza lunară de calcul a contribuției de asigurări sociale o constituie venitul lunar asigurat înscris în contractul de asigurare socială care nu poate fi mai mic decât salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată în vigoare la data încheierii contractului de asigurare socială.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu se merita cupararea de vechime pentru realizarea/indeplinirea conditiei de stagiu complet.
Se merita doar atunci cand iti liseste o mica perioada pentru indeplinirea conditiei de stagiu minim pentru a beneficia de pensie.
salut.prin urmare daca am inteles bine se poate incheia contractul cu casa de pensii incepand din luna august 2020 pana la 1 septembrie 2021 iar suma platita nu trbuie sa fie mai mica decat cat este actualmente contributia calculata pe salariul minim iar perioada celor care doresc sa cumpere vechimea trebuie sa fie doar retroactiv si nu mai mare ca perioada de 6 ani.este corect?

Alte discuții în legătură

Buna ziua, care este cota lunara pe care o plateste o persoana ... ghiumusa ghiumusa buna ziua, care este cota lunara pe care o plateste o persoana fizica cu contract la casa de pensii (vezi toată discuția)
Va rog sa mă ajutați? Adriana ioana Adriana ioana Am 30 ani și nu am lucrat niciodată din cauza unei probleme de sănătate cum trebuie sa procedez că la bătrânețe sa pot beneficia de pensie (vezi toată discuția)
Contributie pensie Obedu Obedu Bună ziua. Am o întrebare, sunt coasigurat sănătate la soție, exista o cale cu Casa de Pensii doar pentru achitarea vechimi? 15%? Adică nu 25% cât este ... (vezi toată discuția)