avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Decizie Casa de Pensii -pensionare invaliditate gr 3 ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Decizie Casa de Pensii -pensionare invaliditate gr 3 ,posibilitati incetare CIM

Buna ziua!
Salariat care a prezentat decizia medicala asupra capacitatii de munca pt invaliditate grad 3 in luma mai , cu modificare program la 4 ore /zi de la acel moment, a spus ca va aduce si decizia de la Casa de Pensii (tot pt invaliditate gr 3).
Doresc sa stiu ce solutii exista in aceasta situatie pt angajator :
salariatul poate lucra in continuare 4 ore pe zi sau daca doreste sa plece , il pun sa-si faca cerere de demisie ? ( nu pot opta pt art 55 lit b - OUG 92/2020)
Daca isi da demisia , ii pot inceta CIM cu art.81 alin.7 - renuntarea totala de catre angajator a termenului de preaviz ?

Multumesc anticipat pt indrumare.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:49, 18 August 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Intr-adevar, salariatul poate lucra in continuare 4 ore pe zi sau daca doreste sa plece isi poate da demisia ... angajatorul putand renunta integral la termenul de preaviz, in acest caz.
Ultima modificare: Marți, 18 August 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

2 joburi radaliliana radaliliana lucrez cu norma intreaga(8 ore)in prestari servicii si de 1 an lucrez cu 4ore intr-un magazin mare.Solicitarea psihica fiind prea mare,vreau sa renunt la 4 ... (vezi toată discuția)
Despre preaviz cristi4sanem cristi4sanem Buna ziua. Lucrez cu contract pe termen nedeterminat de 4 ani de zile, cu 4 ore pe cartea de munca. Acum din cauza datoriilor doresc sa plec din tara. Trebuie ... (vezi toată discuția)
Demisie costin2874 costin2874 Vreau sa imi dau demisia de la firma care lucrez si sa plec la alta firma . La firma la care lucrez nu vreau sa plec cu preaviz :azi vreau sa imi dau demisia ... (vezi toată discuția)