Sunt Maria,
In luna iunie anul acesta am depus dosarul de pensionare la implinirea limitei de varsta standard
La stabilirea pensiei nu s-a luat in calcul PRIMELE si al 13 lea salariu pentru perioada 2001 -2010 - (deoarece nu reprezinta sporuri cu caracter permanent, cum scrie in decizie). Ce trebuie facut in acest sens pentru a -mi castiga drepturile ?
Multumesc
Eu cred ca in decizie scrie ca nu au intrat in calcul PRIMELE si al 13 lea salariu de pana la 31/03/2001.
Dupa 01/04/2001 au intrat in calculul pensiilor toate veniturile pentru care s-a retinut si platit CASS(salariul brut).
Personal m-am judecat cu Casa de Pensii pentru neluarea in calcul a unor venituri pentru care firma mea a platit CAS si care se platea la castigul salarial ( conform legislatiei in vigoare ) - atunci salariatul nu platea decat contributia la pensia suplimentara - am castigat la fond si am pierdut la apelul declarat de CJP . Aflasem de o colega din tara care a castigat, fond si apel , la Sibiu , si am apelat la justitie - cred ca mai mult de 100 persoane. Si am pierdut toti. Am auzit ca si la Alba s-a castigat pe asemenea spete. Daca va ganditi sa mergeti intr-un proces , pot sa va trimit acea hotarare de la Sibiu , pentru inspiratie. Lasati-mi o adresa de e-mail pe mesaj privat.
Exact asa este mentionat...Primele si al 13-lea salariu nu au fost luate in calcul deoarece nu reprezinta sporuri cu caracter permanent prevazute in Anexa nr. 15, la Normele de aplicare a prevederilor Legii nr.263/2010 aprobate de H.G .nr. 257/2011
Sporuri
sdaniel
Doresc sa aflu daca in calculul pensiei, pe langa sporurile cu caracter permanent se iau in calcul si primele sau alte sume primite( din fondul de salarii) la ... (vezi toată discuția)