avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Doua dosare de recalculare a pensiei. Aceeasi ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Doua dosare de recalculare a pensiei. Aceeasi intreprindere, ...

Doua dosare de recalculare a pensiei. Aceiasi intreprindere, aceiasi perioada, aceleasi adeverinte elberate de catre cosietatea in cauza. Ambele dosare castiga pe fond. La apelul facut de Casa de pensii dosarele sunt repartizate la doua complete diferite. Un dosar este respins, se desfiinteaza sentinta de pe fond, in celalat dosar se resoinge apelul si se aproba recalcularea. Ce este de facut in cazul primului dosar ?
Cel mai recent răspuns: romeo bratu , utilizator 18:18, 19 Februarie 2024
In primul dosar nu se mai poate face nimic ...in cel mai bun caz, poate o cale extraordinara de atac si numai daca exista motive din cele mentionate in Codul de procedura civila.
Am inteles. Culmea este ca aceiasi adevr=erinta a fost prezentata casei de pensii , in aceasta luna, pentru a fi uata in calcul in noua lege. Raspunsul casei a fost : Adeverinat este buna, trebuie sa o depuneti in vara, iulie, august
Nu e deloc culmea , in noua lege este prevazut ca vor fi luate in considerare aceste venituri , pe cand Legea 263/2010 prevede clar ca NU se vor lua ( decat salariul tarifar si veniturile cu caracter permanent ) . Am fost si eu in aceeasi situatie , din firma noastra au fost vreo 80 de procese cam in acelasi timp . TOTI am castigat la fond , TOTI am pierdut la apelul facut de Casa de Pensii . Si , daca studiati legislatia , veti vedea ca am pierdut pe buna-dreptate , asa erau prevederile legii pe care am iesit la pensie . O colega din aceeasi firma , dar din alta sucursala , castigase un proces similar in acea perioada la ICCJ , acesta a fost motivul pentru care ne-am entuziasmat toti . Ce nu am luat in calcul , a fost ca ea s-a pensionat pe Legea 19/2000 ( care avea prevederi ceva mai putin precise si - deci - interpretabile ) , pe cand noi ne-am pensionat pe Legea 263/2010 ( iar aceasta are prevederi foarte exacte despre veniturile care conteaza pentru pensie ) . Studiind sentinta mea , in comparatie cu a ei , am inteles ce era diferit si de ce am pierdut . PS . Cum s-a castigat - in cazul expus de dvs. - celalalt proces , nu am idee ...
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Februarie 2024
CHKa, utilizator
Am fosti colegi care au castigat , dar la alte Curti de Apel. Multi colegi. De fapt este si o dezlegare a ICJJ care spune ca astfel e cauze trebuie solutionate in favoarea salaratilor ,pe pricipiul contributivitatii. Pe adeverinte scrie clar ca s au platit CAS si CASS. Totusi, la Constanta, Arad, curtile de apel respecta aceasta dezlagare, la Galati, nu.
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Februarie 2024
romeo bratu, utilizator
Pentru “ dezlegarea unor chestiuni de drept “ , ICCJ da decizii . care se publica in Monitorul Oficial . De la publicarea in MO , acestea sunt obligatorii pentru toate instantele . Aveti numarul deciziei la care faceti referire ?

Alte discuții în legătură

Adeverinte castiguri brute/nete ioanstan ioanstan As indrazni sa mai deschid o discutie referitor la adeverintele cu venituri brute pentru care s-au platit contributii la fondul de asigurari sociale conform ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie cu acord global iulius dogan iulius dogan Buna ziua De curand am primit decizia de pensionare pentru limita de varsta. Am observat ca adeverintele depuse la casa de pensii cu sumele obtinute prin ... (vezi toată discuția)