avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Fisa medicala obtinuta cu ocazia reinnoirii permisului ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Fisa medicala obtinuta cu ocazia reinnoirii permisului de conducere ...

Fisa medicala obtinuta cu ocazia reinnoirii permisului de conducere profesionist , poate inlocui fisa medicala la angajare?
Cel mai recent răspuns: costelino18 , utilizator 22:35, 21 August 2020
Nu, examenul medical în vederea angajării îl face medicul de medicina muncii.
nu m_ai lamurit , pai si fisa medicala pentru preschimbare se face de catre institutii autorizate pentru medicina muncii, numai ca sunt doar cateva mici diferente , analize in plus ...... adica nu ai putea folosi acea fisa care este valabila 1 an si sa fie completata cu restul de analize ..... daca azi am schimbat permisul, maine ma duc si platesc si fac (75%) aceleasi analize? ..... aici e nedumerirea mea ...... si asa m_au trimis si la verificare apnee si mi_a luat inca 300 degeaba, doar sa constate ca sunt sanatos ....... daca le mai faci odata , si de obicei angajatorii refuza sa le plateasca , se dubleaza bani degeaba pe care trebuie sa_i dai
Ultima modificare: Miercuri, 19 August 2020
costelino18, utilizator
Studiati HG nr. 355/ 2007 cu modificarile si completarile ulterioare privind supravegherea starii de sanatate a lucratorilor pentru a va familiariza cu procedura. Fisa de aptitudine emisa de medicul specialist de medicina muncii in urma examinarii medicale tine cont de riscurile profesionale existente la locul de munca. Examinarea medicala in vederea angajarii se face conform fiselor din anexa la HG care sunt specifice fiecarui loc de munca.
Plata examinarii medicale in vederea angajarii se suporta de catre angajator nu de catre lucrator,
-art.7 Angajatorii sunt obligaţi să asigure fondurile şi condiţiile efectuării tuturor serviciilor medicale profilactice necesare pentru supravegherea sănătăţii lucrătorilor, aceştia nefiind implicaţi în niciun fel în costurile aferente
supravegherii medicale profilactice specifice riscurilor profesionale.
multumesc pentru raspuns , oricum este aiurea ..... lasam banii si vorbim de timpul pierdut pentru aceleasi analize, cand ca o exceptie se putea prevede acest lucru ........... am schimbat permisul azi, si peste cateva zile cand imi iese permisul vreau sa ma angajez ..... de ce sa nu pot profita de analizele pe care le_am facut in urma cu cateva zile?
Daca va uitati pe fisa de analize medicale care se fac pentru locul de munca pe care doriti sa-l ocupati veti constata ca difera mult de cele efectuate pentru schimbarea permisului.
In alta ordine de idei, la schimbarea permisului nu medicul specialsit de medicina muncii efectueaza examinarea dvs. medicala.
La schimbarea permisului nu se au in vedere riscurile profesionale existente la locul de munca pe care doriti sa-l ocupati.

Alte discuții în legătură

Analize medicale angajare Rradu1 Rradu1 Buna ziua. daca in urma cu 3 luni m-am angajat la o firma ca conducator auto si am facut toate analizele atunci, si testul psihologic, iar acum vreau sa ma ... (vezi toată discuția)
Sunt analizele de conducator auto obligatorii pentru masina de ... Hr specialist2022 Hr specialist2022 Sunt Analizele de conducator auto obligatorii pentru masina de servici folosita pentru deplasarea intre munca si domiciliu? Buna, Situatie intalnita : ... (vezi toată discuția)
Analize angajare sofer auto pana in 3,5 tone ram24 ram24 Buna ziua, Ce analize efectueaza pentru angajare un sofer de cateogoria B care transporta marfa cu o autotutilitara pana in 3,5 tone? Este suficient sa ... (vezi toată discuția)