Buna ziua.
daca in urma cu 3 luni m-am angajat la o firma ca conducator auto si am facut toate analizele atunci, si testul psihologic, iar acum vreau sa ma angajez la o alta firma mai trebuie sa fac inca o data analizele medicale si testul psihologic(care in mod normal sunt valabile 1 an)?
Va multumesc. M-i se pare o aberatie sa fac inca o data analizele care in mod normal mai sunt valabile inca 9 luni, iar in lege din cate am citit nu scrie doar ca trebuie sa fac analizele valabile nu, nu este specificat ca acestea trebuie facute cu 24 de ore sau x luni inainte, normal mi s-ar parea sa ma duc la laboratorul unde am facut analizele si sa se treaca noua firma unde ma angajes si sa fie parafata modificarea, dar traim in romania si trebuie sa mai castige si laboratoare de analize ceva in plus
HG nr. 355/2007 prevede urmatoarele:
art.15 Examenul medical la angajarea in munca se efectueaza pentru:
a) lucratorii care urmeaza a fi angajati cu contract individual de munca pe perioada determinata sau nedeterminata; b) lucratorii care isi schimba locul de munca sau sunt detatati in alte locuri de munca ori alte activitati;
c) lucratorii care isi schimba meseria sau profesia.
...