avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... analize medicale angajare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

analize medicale angajare

Buna ziua.
daca in urma cu 3 luni m-am angajat la o firma ca conducator auto si am facut toate analizele atunci, si testul psihologic, iar acum vreau sa ma angajez la o alta firma mai trebuie sa fac inca o data analizele medicale si testul psihologic(care in mod normal sunt valabile 1 an)?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:05, 27 August 2015
Da, trebuie sa va refaceti analizele medicale din nou, intrucat este vorba despre un nou angajator.
Va multumesc. M-i se pare o aberatie sa fac inca o data analizele care in mod normal mai sunt valabile inca 9 luni, iar in lege din cate am citit nu scrie doar ca trebuie sa fac analizele valabile nu, nu este specificat ca acestea trebuie facute cu 24 de ore sau x luni inainte, normal mi s-ar parea sa ma duc la laboratorul unde am facut analizele si sa se treaca noua firma unde ma angajes si sa fie parafata modificarea, dar traim in romania si trebuie sa mai castige si laboratoare de analize ceva in plus
Daca cei de la laborator accepta sa va treaca din nou rezultatele pe noua fisa, atunci nu exista nicio problema in acest sens.
ok va multumesc
HG nr. 355/2007 prevede urmatoarele:
art.15 Examenul medical la angajarea in munca se efectueaza pentru:
a) lucratorii care urmeaza a fi angajati cu contract individual de munca pe perioada determinata sau nedeterminata;
b) lucratorii care isi schimba locul de munca sau sunt detatati in alte locuri de munca ori alte activitati;
c) lucratorii care isi schimba meseria sau profesia.
...

Alte discuții în legătură

Radiografie gravida pentru angajare Adriana16.05 Adriana16.05 Buna ziua, vreau sa ma angajez și sunt gravida in 8 luni. Examenul medical pt angajare /încadrare presupune și radiografie pulmonara ( nerecomandata in ... (vezi toată discuția)
Medicina muncii-pasibil de amenda?!! b_mario77 b_mario77 buna ziua!lucrez la o firma de 1 an de zile si acum o luna a trebuit sa mergem sa ne facem controlul medical periodic.la locul de munca lucrez cateodata cu ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli fisa medicala Anngellicca Anngellicca Bună ziua!! Lucrez la un cabinet medical privat și as dori sa știu dak cheltuielile anuale pt fisa medicala și analizele obligatorii trebuie decontate de ... (vezi toată discuția)