avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1073 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anul trecut mi s-a aprobat creditul pentru Prima Casa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anul trecut mi s-a aprobat creditul pentru Prima Casa ( la cursul ...

Anul trecut mi s-a aprobat creditul pentru Prima Casa ( la cursul din August 2019). Dezvoltatorul nu si-a respectat 2 termene ( peste 8 luni intarziere) puse chiar de el. Termenul de finalizare realistic ar fi undeva in Septembrie-Octombrie. Este posibil sa se negocieze cursul euro la semnarea contractului final in asa fel incat sa semnam la cursul din data semnarii antecontractului? Altfel va trebui sa vin cu bani din buzunar pentru a acoperi pretul apartamentului, deoarece la banca deja mis-a aprobat suma in EUR la un curs de 4.72. lei. in antecontract se specifica restul de plata reprezentand XXXX EUR la cursul BNR din data semnarii (4,84 lei AZI) , dar nu mai mic decat cel de la data semnarii antecontractului.
Asta inseamna ca pe langa banii aprobati prin Prima Casa, sa mai vin eu cu diferenta din buzunar. Asta ar insemna , pentru 45.000 EUR, la un curs de 4.85 lei., fata de 4.72 lei, suma de 5850 lei.

Legal, pentru aceste nerespectari de finalizare, nu as putea sa rezolv cu un avocat, macar sa se discute cu dezvoltatorul si sa achitam restul de bani la un curs mai mic?
Nerespectarea termenului de finalizare din acte pe mine ma costa bani , bani de chirie, bani din cauza cursului din ce in ce mai mare etc.
Ultima modificare: Miercuri, 19 August 2020
Glock, utilizator

Alte discuții în legătură

Plati stipulate in antecontract molo2o molo2o Buna seara, am semnat in aprilie 2016 un antecontract pentru achizitia unui apartament care avea in cuprinsul lui articolul urmator: 2.2. Toate platile ... (vezi toată discuția)
Contract prima casa roxanaiosif21 roxanaiosif21 Buna ziua, Anul acesta m-am decis sa imi achizitionez o locuinta si am optat pentru creditul Prima Casa. Am gasit apartamentul si in luna august am mers la ... (vezi toată discuția)
Doresc să cumpăr un apartament prin prima casă, însă notarul agreat de dezvoltator pune în contract un curs euro mai mare decât al bnr. ce pot face dacă refuză să-l schimbe? Alexandra312 Alexandra312 Buna ziua! Urmeaza sa achizitionez un apartament prin programul prima casa. In antecontract, pretul imobilului este specificat in EUR, restul sumei ( ... (vezi toată discuția)