avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Care act trebuie să fie primul ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Care act trebuie să fie primul ?

Care act trebuie să fie primul ?

Bună seara !
Un angajat este cercetat disciplinar......
Și - a depus Demisia.... și a început Preavizul...
Vă rugăm frumos să ne ajutați cu câteva sfaturi :
1. - ce Decizie se va emite prima ?..... Decizia de sancționare /concediere ? sau Decizia de încetare a CIM ?
2. - dacă managerul instituției este în concediul de odihnă, iar directorul nu poate să îi dea Decizie de sancțiune /Decizie de concediere pentru abaterile grave și repetate,
cum se va proceda.?

Ultima modificare: Joi, 20 August 2020
oanaportar, utilizator
Cel mai recent răspuns: oanaportar , utilizator 11:42, 24 August 2020
Ce sanctiune s-a aplicat si cand ?

Care este data cand si-a depus demisia ?
Data de 03.08.2020 - este data PV al comisiei de cercetare.

Nu s-a aplicat sancțiune pentru că mangerul era în CO,
iar între timp, angajatul a depus .......... Demisia ...... - ceea ce face să nu mai poate fi sancționat ! ( în opinia mea )

Data de 06.08.2020- este data la Demisie.
15 zile lucrătoare - Preaviz

Data 21.08.2020 - ar fi data încetării CIM, după Preaviz pentru Demisie.

Iar perioada 05.08.2020 - 26.08.2020 - perioada C.O. /domnul manager.

Dacă nu s-a apucat să se dea sancțiune,
pentru că managerul era în CO,
iar alt angajat nu are dreptul să sancționeze sau să înceteze CIM-ul unui angajat,
și pentru că
între timp angajatul a depus Demisia .....

ce ar trebui să se facă ?

1. - să se sancționeze ( nelegal ) și să i se desfacă CIM disciplinar - și când va veni managerul din CO să semneze ?
Ar nelegal să se aștepte atâta timp ? ( + cum s-ar mai înregistra în REVISAL modificările /cu ce Termen depășit ? )
și să nu i se ia în calcul Demisia și să nu i se înceteze CIM cu Demisie ?
sau
2. - să i se facă Decizie cu Demisie ?
și apoi să se dea în judecată angajatul - dacă există prejudicii ( pentru nerealizare de lucrări de serviciu, .... ) ?

Nu i s-a dat nici Nota de lichidare ...

În proiect Decizie cu Demisie - s-a scris să i se dea angajatului Nota de lichidare.

Nota de lichidare se dă înainte ? sau după emiterea Deciziei ?

S-a dat Decizie de încetare CIM prin Demisie.
Nu s-a dat Decizie de sancționare angajat și
nu s-a așteptat .... sancționarea ....
pentru că angajatul a depus Demisia,
iar managerul era și este încă în CO,

..... alte decizii / acte - nu se puteau face fără semnătura managerului .... ?

Este bine cum s-a procedat ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua monique2009 monique2009 Doresc sa va adresez si eu o intrebare: mi-am depus demisia la actualul loc de munca de o sapt. insa nu doresc sa ma mai prezint si in cursul saptamanii ... (vezi toată discuția)
Decizie suspendare cim absente nemotivate preaviz madina71 madina71 Buna ziua! As avea si eu nevoie de putin ajutor in urmatoarea problema: Un angajat absenteaza de la 1 august, fiind in preaviz pana la data de 15 august, ... (vezi toată discuția)
Nerespectare preaviz in cazul demisiei dijmarescu dijmarescu Buna seara Nu s-a respectat preavizul in cazul demisiei angajatului. Ca urmare s-a convocat comisia de disciplina, sanctiunea aplicabila fiind desfacerea ... (vezi toată discuția)