avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... nerespectare preaviz in cazul demisiei
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

nerespectare preaviz in cazul demisiei

Buna seara
Nu s-a respectat preavizul in cazul demisiei angajatului. Ca urmare s-a convocat comisia de disciplina, sanctiunea aplicabila fiind desfacerea disciplinara a CIM.
Cum nu pot exista doua decizii de incetare a CIM este corect daca se anuleaza decizia de incetare cu preaviz inainte de a emite decizia de incetare disciplinara, sau se poate introduce un articol in decizia de sanctionare prin care se anuleaza hotararea initiala?

Multumesc

Cel mai recent răspuns: dijmarescu , utilizator 20:42, 20 Octombrie 2011
1. In cazul demisie, c.i.m. inceteaza la data expirarii duratei preavizului si nu anterior expirarii acestuia, decat in situatie in care angajatorul renunta total sau partial la preaviz.

2. In cazul in care cercetarea disciplinara a avut loc inainte de terminarea preavizului, atunci incetarea se va face in baza art.61 lit.a C.mun.

3. Daca cercetarea disciplinara s-a terminat dupa terminarea preavizului, atunci incetare se faca va cu art.81 alin.7 C.mun.
Multumesc

Persoana in cauza a fost informata de faptul ca se afla in preaviz, contractul urmand sa inceteze in baza art. 81 alin 7, dar nu s-a mai prezentat la munca. A fost convocata comisia de disciplina in timpul preavizului, dar cel in cauza nu s-a prezentat, deci cercetarea nu a mai avut loc.
Problema mea nu este articolul cu care se desface CIM, ci daca trebuie sa anulez decizia de incetare a CIM cu art. 81 alin. 7 pentru a o putea emite pe cea de sanctionare cf art. 61 lit c, caci din cate stiu nu pot exista doua decizii de incetare a raporturilor de munca.
Dar daca anulez decizia de incetare cu preaviz nu anulez dovada ca se afla in preaviz si ca urmare motivul pentru care am desfacut contractul disciplinar

Mersi
Nu inteleg cum de s-a emis decizia de incetare a c.i.m., atata timp cat el si-a dat demisia? ...

Decizia de incetare a c.i.m., in principiu, se emite dupa expirarea termenului de preaviz si nu anterior acestei date ...
Daca e asa, inseamna ca s-a facut o greseala. decizia are mentiunea "Cim inceteaza la data de ... dupa efectuare unui preaviz de .... in perioada ....." Juristii au dat OK-ul
Ce se poate face???:oops:
In acest sens, se poate revoca decizia initiala si se va emote decizia de desfacere disciplinara a c.i.m.

Alte discuții în legătură

Demisie sanducatanas sanducatanas Un salariat,ospatar,isi depune demisia la 17.10.2011.Conform Legii i se acorda un preaviz de 20 de zile.Salariatul nu se mai prezinta la serviciu din data de ... (vezi toată discuția)
Suspendare contract munca pe durata cercetarii disciplinare ionbar ionbar Buna ziua, Avem un caz mai deosebit si am nevoie de ajutorul dvs pentru a-l gestiona corect. Doi salariati s-au batut in timpul programului de munca in ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara in perioada de preaviz nyusziful nyusziful Buna ziua. 4 salariati - bucatari, au decis toti odata sa vina sa isi prezinte demisiile. Fara sa invoce niciun motiv, si nici faptul ca le-am fi incalcat ... (vezi toată discuția)