avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Eu sunt casnica. Sotul meu daca e angajat cu jumatate ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Eu sunt casnica. Sotul meu daca e angajat cu jumatate de norma ...

Eu sunt casnica. Sotul meu daca e angajat cu jumatate de norma sau un sfert de norma, mai poate bebeficia de banii pt concediu de crestere a copilului?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:49, 21 August 2020
Buna ziua,
Da, poate face asta dar cuantumul acesteia se calculeaza in functie de venituri si s-ar putea sa primeasca cuantulul minim ( 1250 lei/luna).
Daca se angajeaza cu jumatate din salariul minim, ii da ca si cum ar fi lucrat cu salariul minim intreg?

Ionut.ion a scris:

Buna ziua,
Da, poate face asta dar cuantumul acesteia se calculeaza in functie de venituri si s-ar putea sa primeasca cuantulul minim ( 1250 lei/luna).


Art. 2 din OUG 111/2010
...
(2) Cuantumul indemnizației lunare prevăzute la alin. (1) este de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nașterii copilului. Cuantumul minim al indemnizației lunare nu poate fi mai mic decât suma rezultată din aplicarea unui coeficient de multiplicare de 2,5 la valoarea indicatorului social de referință ( adica 1250 de lei), iar cuantumul maxim al acesteia nu poate depăși valoarea de 8.500 lei.
Ultima modificare: Vineri, 21 August 2020
Ionut.ion, utilizator
Acordarea indemnizatiei pentru CCC nu este conditionata de durata timpului - norma intreaga sau cu timp partial -, singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, au realizat timp de cel puţin 12 luni , aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.

Asadar, beneficiaza de indemnizatia pentru CCC chiar daca are 2 ore/zi sau 4 ore/zi ori 8 ore/zi si daca indeplineste conditia prevazuta de lege pentru acordarea indemnizatiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O angajata cu timp partial de 3 ore/zi va beneficia de indemnizatie ccc? diamantcs diamantcs Buna ziua. Am o angajata cu timp partial de 3 ore/zi care este insarcinata. Va putea beneficia de indemnizatie de crestere a copilului si care va fi valoarea ... (vezi toată discuția)
Doresc să știu dacă am contract de munca de 2 ore ... laryanais27@gmail.com laryanais27@gmail.com Bună ziua firesc să știu dacă am contract de munca de 2 ore pe zi beneficiez de ccc și ce suma se calculează mulțumesc frumos (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Vicio Vicio Indemnizatia creștere copil este aceeasi pentru ambii copii daca am gemeni sau difera? (vezi toată discuția)