avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Doresc să știu dacă am contract de munca de 2 ore ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Doresc să știu dacă am contract de munca de 2 ore ...

Bună ziua firesc să știu dacă am contract de munca de 2 ore pe zi beneficiez de ccc și ce suma se calculează mulțumesc frumos
Ultima modificare: Joi, 2 Martie 2023
ana-cer, moderator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:19, 2 Martie 2023
1. Acordarea indemnizatiei pentru CCC nu este conditionata de durata timpului - norma intreaga sau cu timp partial -, singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, au realizat timp de cel puţin 12 luni , aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.

Asadar, beneficiati de indemnizatia pentru CCC chiar daca aveti 2 ore/zi sau 4 ore/zi ori 8 ore/zi daca indepliniti conditia prevazuta de lege pentru acordarea indemnizatiei.

Baza legala este art. 2 din OUG nr.111/2010 :

Din interpretarea acestui articol reiese ca legiuitorul nu a conditionat acordarea indemnizatiei pentru CCC de durata timpului de munca (norma intreaga sau partiala).

2. Indemnizația de creștere a copilului se stabilește în cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate de părinte în ultimele 12 luni din ultimii doi ani anteriori nașterii copilului.

Suma minimă pe care o poate primi părintele este de 1.495 lei, iar suma maximă este de 8.500 de lei, potrivit Ordonanței de Urgență nr. 111 din 8 decembrie 2010.
Ultima modificare: Joi, 2 Martie 2023
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O angajata cu timp partial de 3 ore/zi va beneficia de indemnizatie ccc? diamantcs diamantcs Buna ziua. Am o angajata cu timp partial de 3 ore/zi care este insarcinata. Va putea beneficia de indemnizatie de crestere a copilului si care va fi valoarea ... (vezi toată discuția)
Eu sunt casnica. sotul meu daca e angajat cu jumatate de norma ... bonefeliza bonefeliza Eu sunt casnica. Sotul meu daca e angajat cu jumatate de norma sau un sfert de norma, mai poate bebeficia de banii pt concediu de crestere a copilului? (vezi toată discuția)
Acordare ccc si indem.de crestere a copilului botirca_roxana botirca_roxana As dori sa stiu daca beneficiez de indem de crest a copilului daca am fost angajata timp de 4 luni cu program de 8 ore,iar acum mi s-a modificat programul la 4 ... (vezi toată discuția)