avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare imobil mostenit fara intabulare pe mostenitori!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare imobil mostenit fara intabulare pe mostenitori!

Buna ziua. Tata e decedat, mama traieste si suntem 2 frati. Exista o casa la tara care a fost construita de mama si tata. Exista ca si acte un plan de constructie care e trecut doar pe tata si un titlu de proprietate pe terenul unde este construita casa, care este pe mama. Nu s-a facut succesiunea. Noi acum am dori sa vindem insa fara a merge pe procedura obisnuita: succesiune + intabulare, ci sa facem cumva un contract de vanzare cumparare si sa se faca intabularea direct pe cumparator. Se poate face asa? Si daca da, care ar fi pasii si oare taxele ar fi mai mici? Ar dura foarte mult? Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 21 August 2020
cristi_cornea, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 23:59, 22 August 2020
Nu se poate asa.
Trebuie sa dezbateti succesiunea si apoi sa vindeti
Apreciez raspunsul, insa stiu persoana care a fost intr-o situatie similara si a ajuns in tribunal si s-a intabulat direct pe cumparator chiar daca nu era intabulat pe mostenitori.
Da, dar nici o situație nu seamănă cu alta.
Si nici dvs probabil nu cunoașteți in detaliu speța. Este posibil ca defunctul să fi încheiat o vânzare cu act de mână, cumpărătorul i-a chemat în instanta pe moștenitori, iar vânzarea s-a perfectat pe cale judecătorească.
Dvs trebuie să dezbateti succesiunea, să întocmiti documentația cadastrala, să vă intabulati certificatul de mostenitor si in final sa vindeți.
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 August 2020
raluk0207, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate acte necesare daniel2222 daniel2222 Bunicul vroia sa-mi lase mostenire pamantul vreo 7200 mp dar am amanat, si intre timp a murit si el si bunica :(( , si a ramas treaba nerezolvata! Eu am titlul ... (vezi toată discuția)
Dezaterea mostenirii alexandrastefana alexandrastefana Buna ziua. Tatal meu a decedat in 2006. Suntem 2 frati(majori),si mama. Avem un apartament cu 3 camere. Succesiunea nu a fost facuta. Mama si fratele meu,imi ... (vezi toată discuția)
Măsurători cadastrale și rectificare cf înainte de succesiune IM2S4U IM2S4U Buna ziua, mama a decedat in ianurie 2019 mentionez ca vrem sa facem succesiune dar am descoperit ca avem ca si acte numai contractul de vanzare - cumparare.si ... (vezi toată discuția)