avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbare nume custodie exclusivă
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbare nume custodie exclusivă

Buna ziua! Am custodia exclusiva a unui copil de 4 ani ce poarta numele tatalui. Mai am inca un copil, mai mic, declarat pe numele meu. Există posibilitatea de a schimba pe cale administrativă numele primului copil avand in vedere ca tatal acestuia nu este de acord? Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 22:12, 21 August 2020
Buna ziua,
Numele minorului se poate schimba DOAR CU ACORDUL TATALUI.
NU se poate dacă tatăl se împotrivește.
Daca vreti , puteti incerca, aveti 2 cai de a face asta- in ordonanta scrie ca daca parintii nu se inteleg, hotaraste autoritatea tutelara.. deci ori apelati la autoritatea tutelara, ori la instanta sa suplineasca acordul tatalui.
(1) Pentru minor, cererea de schimbare a numelui se face, după caz, de părinți sau, cu încuviințarea autorității tutelare, de tutore. Dacă părinții nu se înțeleg cu privire la schimbarea numelui copilului, va hotărî autoritatea tutelară.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimb nume Florentina1421 Florentina1421 Am un băiat de 14 ani si sunt divorțat de 10 ani cu hotărârea judecătorească definitivă unde mi se încredințează copilul spre spre creștere și ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume familie minor IrinaC9841 IrinaC9841 Buna ziua...As avea o intrebare legata de schimbarea numelui de familie al unui minor, care in urma divortului a ramas cu numele de familie al fostului sot si ... (vezi toată discuția)
As vrea sa stiu cum pot schimba numele copilului,dupa divort. dilaira dilaira mentionez ca am divortat acum 9 ani,nu mi s-a platit pensie alimentara,copilul este in custodia mea,are 11 ani si actualul sot vrea sa-i dea numele lui.daca ma ... (vezi toată discuția)