avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... buna seara , puteti sa mi spuneti daca in anul 2021 va ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

buna seara , puteti sa mi spuneti daca in anul 2021 va fi acelasi ...

buna seara , puteti sa mi spuneti daca in anul 2021 va fi acelasi indice de corectie 1,41 ca in 2020 sau poate fii mai mic ???
Cel mai recent răspuns: radu 55 , utilizator 14:17, 23 August 2020
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca legea nu va suferi modificari, acesta nu poate fi mai mic de 1,41.
Incepand cu 01/09/2021 notiunea de indice de coprectie va disparea.
Multumsc pt. raspuns si vreau sa va mai intreb daca dupa data de 1 .09.2021 cand nu se va mai aplica ind de corectie , dupa stiinta dstra , pensiile vor fi mai mici decat calculate cu indice ?
.Am o situatie aparte , ma pot pensiona la limita de varsta oricand , am depasit stagiul de cotizare obligatoriu cu 10 ani , dar mai pot si sta in activitate , nu stiu daca imi depun actele si apare decizia de pensionare si , in termen de 30 zile asa cum ati explicat multora , renunt la punerea ei in plata si continui activitatea , deci , daca fac asa si doresc sa ma pensionez in viitor , mai e valabila prima calcualatie a punctajului cu coef 1,41 ???
ati inteles , nu stiu ce sa fac.... ,ce e mai avantajos pt mine. Scuze , am scris ceea ce am simtit.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu vor fi mai mici.
Cresterea/majorarea pensilor cu indice de corectie va fi mult mai mica in comparatie cu cele fara indice de corectie.
Daca puteti sa mai adugati(lucrati) ceva la stagiu, veti ,mai aduga(castiga) si ceva la cuantumul pensiei..
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va multumesc foarte mult pentru ca mi -ati urmarit rationamentul alambicat si nehotararile mele , mi ati dat raspunsurile exact la ce ma interesa si , cu scuzele de rigoare , va mai adresez o intrebare : daca depun actele , primesc decizia dar nu pun pensia in palta in 2020 , si in 2021 , pana in sept cand se aplica legea noua , doresc sa termin activitatea , trebuie sa mai depun iar toate actele , etc..... sau se pleaca de la decizia din 2020 si se adauga suplimentar pt ce am mai lucrat.Meseria mea are mare legatura cu SARS COV2 , cu evolutia pandemiei si sunt f nehotarata si nu stiu ce e mai bine pt, mine , imi place ce fac , dar .....
Mii de multumiri pentru ceea ce faceti pro bono,, va doresc sanatate si sa aveti parte de bucurii.

Variante:
-Pensie de .limita de varsta si reangajare.
Adica, cumularea pensiei de limita de varsta cu salariul.
-Daca nu doriti sa va deschideti drepturile la acest moment, nu are sens sa va depuneti dosarul.
Doar daca doriti sa va verificati cuantumul pensiei si numarul total de puncte acumulate, apoi sa cereti anularea decizie.i.

Alte discuții în legătură

Munca după pensionare anticipată florinm58 florinm58 Am mare nevoie de un sfat priceput si sincer ,am fost sfatuit sa-mi depun dosarul de pensie anticipata ptr. ca acum , anul acesta sunt niste calcule mai ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, doresc sa va supun atentiei urmatoarea problema:a ... b26ddg b26ddg Buna ziua, Doresc sa va supun atentiei urmatoarea problema:a Saptamana viitoare pot sa.mi depun dosarul pt pensie la limita de varsta (cu reducerea varstei ... (vezi toată discuția)
Indice corectie : as avea o întrebare în legătură cu indicele de corectie pentru ... Ștefan RM Ștefan RM As avea o întrebare în legătură cu indicele de corectie pentru calculul pensiilor. Într-o decizia de pensie de invaliditate din martie 2017 e 1,21, ... (vezi toată discuția)