Se poate lua ordin de protectie ca sa te trimita in alt judet sau alta tara, unde agresorul iti plateste chiria? De preferat este in alta tara pentru ca sunt amenintat cu moartea de rudele agresorului.
Ce dovezi imi trebuie? Am probe video si inregistrari vocale.
Plangerea penala a fost facuta, dar nu s-a intors de la parchet inca.
Prin ordinul de protecție se pot institui măsuri prin care agresorul este obligat să păstreze o anumită distanță față de victimă sau față de locuința ei. Să îl trimită în alt județ sau în altă țară nu se poate.
Nu ati inteles. Nu pe el sa il trimita, ci pe mine. Pe mine sa ma trimita in alt judet sau tara intr-o locuinta de victime domestice sau garsoniera si el obligat de lege sa imi plateasca chiria.
Se poate asa ceva?
Adrian ALBU a scris:
Prin ordinul de protecție se pot institui măsuri prin care agresorul este obligat să păstreze o anumită distanță față de victimă sau față de locuința ei. Să îl trimită în alt județ sau în altă țară nu se poate.
În asemenea centre nu se percepe chirie. Oricum, este absurd ceea ce solicitați, deoarece legea este clară referitor la măsurile pe care instanța le poate dispune în procedura de emitere a unui ordin de protecție.
gi-jane2
Moderator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
desi, asa ar fi nornal, ca pe perioada in care ordinul e valabil, agresorul sa fie pus sa plateasca ca victima sa stea in alta parte- statul sa plateasca ca dvs sa locuiti temporar - fie in centru pt victime, fie in o alta locuinta, iar. statul sa recupereze costurile cu cazarea dvs/cu psihologul cand e cazul, de la agresor, asa ar fi normal si firesc, dar nu se intampla asta din pacate.
Mai rau, nu va puneti prea mare baza in ordinele de protectie, cat nu e supravegheat cu bratara.
Vindeti daca aveti ce si mutati-va in alt colt de tara unde sa o luati de la capat, cu job, cu casa etc.