avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1057 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum poate divorta mai repede actualul sot?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum poate divorta mai repede actualul sot?

Buna ziua.Am si eu o problema.Barbatul cu care convietuiesc nu e divortat.Are doi copiii.Sotia a plecat in urma cu aproximativ 6 ani,lasandu-l cu doi copii minori.Cum ar putea divorta si cam la ce suma se ajunge pt un divort?
Ultima modificare: Duminică, 23 August 2020
scornelia, utilizator
Cel mai recent răspuns: scornelia , utilizator 10:17, 26 August 2020
Trebuie să formuleze o acțiune de divorț. Dacă nu cunoaște care este domiciliul soției sau locul de muncă și nu îl află nici după ce face demersuri în acest sens, soției i se va numi un curator special, adică un avocat care să o reprezinte în fața instanței.
Onorariile sunt stabilite de fiecare avocat în parte.
Ultima modificare: Duminică, 23 August 2020
Adrian ALBU, Avocat
Sotia e in Canada.Nu stim domiciliul,e cu un alt barbat.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Așa cum am spus, dacă nu cunoaște domiciliul soției trebuie să facă demersuri pentru a-l afla. Aceste demersuri se pot face la Direcția pentru Evidența Persoanei după ce se introduce cererea de divorț (cerere în care se va indica adresa din buletin și ultima reședință cunoscută). Dacă are cont de FB, o adresă de email, telefon etc, trebuie să facă dovada că a încercat să se informeze asupra adresei de citare. Soția va fi citată pentru fiecare termen într-un ziar de largă răspândire.
Luați legătura cu un avocat care să vă îndrume și să vă reprezinte.
Si daca nu se prezinta,invocand ca,e in strainatate?

3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dna nu contează că se prezintă sau nu important este fie sa aflati o adresa La care sa fie citată iar judecătorul sa ajunga la concluzia ca aceasta cunoaște de existenO ța procesului fie să fie citată prin publicitate. sa-i fie cum s-a menționat anterior desemnat un avocat curator(care sa-i reprezinte interesele și care să o reprezintă în proces)rand.Un astfel de proces poate sa dureze cu mult mai mult decat un proces de divorț normal datorita imprimantelor privind citarea fostei soții.Mai devreme de 2 ani nu va faceti planuri de nunta...
Ultima modificare: Duminică, 23 August 2020
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat

Alte discuții în legătură

Divort mdinga2003 mdinga2003 Azi am fost sa dau divort de sotia mea ea fiind plecata din tara de 7 ani si nu ami am legatura cu ea de 2 ani mia dat acordul verbal sa divortez si am auzit ... (vezi toată discuția)
Schimbarea domiciliului sotului cezarad cezarad Am o intrebare legata de o speta usor controversata. Sotia si sotul se afla in divort. Sotul a parasit domiciliul comun (un apartament al parintilor sotiei) ... (vezi toată discuția)
Proces divort cu minori - avocat din oficiu pentru parat ayleena ayleena Buna seara, Am facut o cerere de divort, din culpa exclusiva a paratului. Sotul nu se prezinta la termene (2, pana in prezent), nici macar nu stiu daca ... (vezi toată discuția)