avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 354 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbarea domiciliului sotului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbarea domiciliului sotului

Am o intrebare legata de o speta usor controversata. Sotia si sotul se afla in divort. Sotul a parasit domiciliul comun (un apartament al parintilor sotiei) acum aproximativ 2 ani. Are probleme cu legea penala si este plecat in Spania. Toate citatiile si toate comunicarile vin acum la acel ultim domiciliu comun (respectiv la apartamentul parintilor). Ce poate face sotia sau parintii sotiei sa schimbe domiciliul sotului, care refuza sa se prezinte la termenele proesului de divort si refuza orice comunicare cu oricine. Practic sta ascuns in strainatate dar toate actele (citatii, etc) sunt directionate catre domiciliul parintilor. Care e procedura de schimbare a domiciliului sau ?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:18, 25 Ianuarie 2015
anuntati instanta toate aceste aspecte. comunicati faptul ca sotul are ca ultim domiciliu adresa x unde locuia cu dvs dar de 2 ani, este plecat de acasa...in prezent locuind la o adresa necunoscuta, posibil in afara tarii. evitati sa-l declarati in alta tara, pt ca citarea internationala dureaza mai mult.
Ultima modificare: Duminică, 25 Ianuarie 2015
MYRA CIMPEAN , Avocat
El e singurul care poate cere sa isi faca domiciliul la alta adresa.
Instanta chiar nu are nicio legatura in aceasta situatie. Eu vorbeam de modul in care sotia poate schimba domiciliul sotului. Procesul de divort nu are ca obiect schimbarea domiciliului sotului. Deci ati inteles gresit intrebarea.
Sotia nu poate schimba domiciliul sotului.
Doar el o poate face.

Daca el nu face nimic si nu depune nicio cerere la dosar instanta va cita in continuare la acelasi domiciliu.
Citarea se va face si prin ziar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort NICOLAE LAMBRU NICOLAE LAMBRU Buna seara, In urma cu 9 ani, sotul a plecat la munca in strainatate, trimitand lunar sotiei o suma de bani consistenta pentru intretinerea sa si a fiicei ... (vezi toată discuția)
Demersuri cautare sotz-parat crisandra crisandra Procesul de divort in care am fost angajata stagneaza deoarece sotia reclamanta nu stie de 4 ani unde este sotzul ei (de alta cetatenie). :(( Am spus ... (vezi toată discuția)
Divort unul din soti plecat din tara stanceni stanceni Buna ziua As dori sa ma sfatuiti ce sa fac in urmatoarea situatie: sunt casatorit de cateva luni si sotia mea a plecat din tara. Din cauza unor neintelegeri ... (vezi toată discuția)