avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pot iesi la pensie? Am 50 de am,sunt o persoana cu ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pot iesi la pensie? Am 50 de am,sunt o persoana cu handicap,grad ...

Pensie sau nu ? Am 50 de am,sunt o persoana cu handicap,grad 2,care a renuntat la indemnizatia aceea pt un loc de munca.Am lucrat la; o filatura din apropiere 2 ani si 11 luni,la un cabinet medical ca ingrijitoare 10 ani si jumatate,la paza aproape 9 ani, casier-casier principal Cora Pantelimon 3 ani.Mentionez,handicapul e din nastere.Acum lucrez la paza,insa m-a epuizat de tot programul,am probleme si cu tensiunea.Ma pot pensiona sau nu?
Ultima modificare: Duminică, 23 August 2020
scornelia, utilizator
Cel mai recent răspuns: scornelia , utilizator 12:22, 23 August 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Precizati:
Daca este vorba despre o femeie, luna si anul nasterii.
Gradul de handicap(grav, accentuat, mediu).
Femeie,19 02 1970,grad 2 handicap....
Limita de varsta la 53 ani(63-10) daca indepliniti conditia de stagiu de 23 ani si 4 luni in conditii de handicap accentuat.
Multumesc din suflet.Toate cele bune.!
Si daca gradul de handicap e mediu,la ce varsta as iesi?Salariul pe care l-am avut a fost mereu,cel minim,exceptie facand ca si casier principal.Cam ce pensie as avea ?

Alte discuții în legătură

Pensionare Geomit71 Geomit71 Buna ziua. Am 43 de ani, handicap grad 3 hemipareza postmeningita, preexistent calitatii de incadrat in munca. Va rog sa-mi spuneti care este varsta la care ma ... (vezi toată discuția)
Pensionare persoana cu handicap marinica71 marinica71 la ce varsta poate iesi la pensie o persoana cu handicap?e vorba de o femeie de 52 ani cu surditate profunda ,cu vechime in campul muncii. (vezi toată discuția)
Pensionare handicap gr 2 andreimen andreimen buna ziua.as vrea sa stiu si eu daca pot iesi la pensie anticipat. sunt femeie am 42 ani ,am handicap gr 2, vechime in munca de 21ani.va multumesc .o zi ... (vezi toată discuția)