avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident fara victime.Refuz incheiere constatare ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident fara victime.Refuz incheiere constatare amiabila.

Accident fara victime.Refuz incheiere constatare amiabila.
Am fost victima unui accident rutier,fara victime.Partea vatamata a solicitat prezenta organului de Politie.Acesta mi-a eliberat o dovada de reparatii spunandu-mi ca pentru a obtine polita rca pentru despagubiri sa ma adresez instantei.
Ce este de facut?
Ultima modificare: Duminică, 23 August 2020
Corneliuz, utilizator
Cel mai recent răspuns: mrays99 , utilizator 11:34, 27 August 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Prea sumara descrierea.
Referitor la refuzul celuilalt de a incheia constatarea amiabila:
Utilizarea acestui formular nu este o obligație, ci este o alternativă la procedura care prevede deplasarea la unitatea teritorială de poliție pentru încheierea unui proces verbal.
Dvs, relatati ca politistii s-au deplasat la locul accidentului. Sa intelegem ca acestia nu au incheiat un proces verbal ?!
Luati imediat legatura cu asiguratorul dvs,
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dupa incident s-a demarat formalitatile pentru Constatarea amiabila.La scurt timp a venit si patronul societatii care detinea utilitara.Acesta a refuzat incheierea constatarii amiabile si a solicitat prezenta agentului de politie de la postul arondat.Agentul de politie a testat conducatorii auto pentru consumul de alcool. Ambele teste au fost negative.A incheiat un proces vebal din care nu am primit un exemplar. Deci:constatare amiabila-nu,proces verbal-nu,asigurare-nu...eu cum imi repar masina avand doar dovada de reparatii, in conditiile in care nu sunt vinovatul eu? Intreband agentul de politie despre polita RCA a celui vinovat raspunsul a fost sa merg la instanta si sa o cer...
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ciudat raspunsul agentului (e posibil ca acesta sa nu fi putut constata cine a fost de vina?!).
Banuiesc ca pana la acest moment ati luat deja legatura cu asiguratorul dvs. Daca nu ati facut-o deja, faceti-o azi. Veti descrie faptele si acesta va va indruma cum sa actionati mai departe. Mergeti la Politie si faceti demersurile pentru a obtine o copie dupa procesul verbal, etc.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca partile nu reusesc sa ajunga la o intelegere amiabila, este obligatoriu prezentarea la postul de politie pe raza caruia s-a intamplat accidentul.
Politistul trebuie sa elibereze un proces verbal in care sa mentioneze constatarile sale de specialist (de asta il plateste statul roman, nu sa frece menta), identificarea parti vatamate si vinovate, inclusiv incadrarea juridica a faptei.
Politistul este obligat sa solicite asigurarea RCA ambilor conducatori auto, altfel, in lipsa acesteia este obligat sa dea amenda partii care nu poate sa demonstreze ca detine o astfel de asigurare.
Am trecut printr-o situatie similara, in care vinovatul se umflase muschii pe el...Politistul i-a adus in vedere ca pana la expirarea termenului de 24 ore in care este obligat sa se prezinte pentru declararea accidentului, sa aduca si dovada ca detine o asigurarea RCA valabila, altfel amenda este una destul de consistenta (min 1000 lei).
Eu nu am mai stat sa fac o copie dupa asigurarea tipului, deoarece am identificat ca auto are asigurare in baza de date administrata de Autoritatea pentru Supraveghere Financiara. Cautati pe internet CEDAM sau regasiti la final linkul (aveti nevoie de numarul de inmatriculare sau seria de sasiu si sa bifati data la care s-a produs accidentul).
Totul este ca in procesul verbal intocmit de politist sa reiasa faptul ca persoana care a condus auto cu numarul X este vinovat de producerea accidentului.
Cu acest proces verbal si cu dovada printata din baza de date CEDAM mergeti direct la compania de asigurare mentionata in documentul printat din baza de date CEDAM si initiati demersurile necesare pentru reparatii.
Daca nu are asigurare, lucrurile incep sa se complice, pentru ca in astfel de situatii, chiar daca este vinovat, va trebui sa recuperati banutii dati pentru reparatii doar printr-o actiune in justitie.

[ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 27 August 2020
mrays99, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indrumarea d-voastra e de folos cypyk cypyk in urma cu doua zile un prieten a avut un accident rutier soldat cu raniti nefiind el vinovatul de producerea accidentului. specific ca persoanele ranite in ... (vezi toată discuția)
Vinovatul unui accident rutier refuza sa imi dea copia politei rca Cornea444 Cornea444 Am fost implicat intr-un accident rutier in care nu m-i s-a acordat prioritate, agentul de politie constatand acest fapt. Evenimentul s-a produs astfel: In ... (vezi toată discuția)
Accident auto, alcoolemie 0,8 in aer, cine plateste avariile auto? discover discover Azi noapte , stand la semafor cu o alta mașina in fata care staționa si ea .....am fost lovit din spate de o mașina a cărui șofer era in ... (vezi toată discuția)