avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 348 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Imobil in copropietate. Sfat privind vanzarea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Imobil in copropietate. Sfat privind vanzarea partilor. Detin parti dintr-un imobil ca mostenitor (urmas), cu acte originale. ...

Detin parti dintr-un imobil ca mostenitor (urmas), cu acte originale. Imobilul este locuit de fiul unuia din copropietari de foarte mult timp. Pentru ca finalizarea actiunilor judecatoresti dureaza de foarte multi ani, eu vreau sa vand parti mele, el pretinde ca nu are bani si ca vanzarea imobilului este complicata pentru ca sunt mai multi coproprietari care nu locuiesc in imobil (doar el). Mentionez ca am platit parte din impozit, anual. Intrebarea mea este: cum pot sa procedez in aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:17, 24 August 2020
Buna ziua,
Va puteti adresa instantei pentru iesirea din indiviziune si va veti vinde bunul.
Va puteti vinde, daca este stabilit de notar printr-un act de mostenire sau printr-o hotarare judecatoreasca, si cota parte indiviza dar e mai complicat.
Trebuie să faceți o acțiune de ieșire din indiviziune. Coproprietarul care va prelua imobilul în întregime, va plăti celorlalți coproprietari contravaloarea în bani a cotei lor de proprietate.
O acțiune în.instanta este probabilsingura soluție ,greu de crezut că o sa cumpere altcineva cota dvs indiviza ..
Pentru ca finalizarea actiunilor judecatoresti dureaza de foarte multi ani

ce vreti sa ziceti mai exact, sunteti in proces ?
Cati coproprietari sunteti ? Ceilalti nu vor sa cumpere cota dvs ?
daca gasiti cumparator, va puteti vinde cota oricui.
Ce cota aveti ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren intravilan in indiviziune - nu reusesc sa dau de ceilalti mostenitori. anyidulike anyidulike Buna ziua ! Am un teren intravilan ( cu un imobil construit pe el) obtinut printr-un contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere. Persoana de la ... (vezi toată discuția)
Iesirea din indiviziune Gibrail Gibrail Buna ziua, Am urmatoarea situatie: suntem 4 coproprietari ai aceluiasi imobil. Cel care are 50% din imobil nu doreste sa vanda imobilul, nici sa il cumpere ... (vezi toată discuția)
Vrea sa vinda fara mine Boyka Boyka Buna ziua Am si eu o problema, prin mostenire am 1/2 cota dintr-o casa dar titularul care detine cealalta cota de 1/2 vrea sa-l vinda si as vrea sa stiu daca ... (vezi toată discuția)