Bună ziua. Dacă sunt in șomaj, în localitatea natală, si vreau sa ma mut in altă localitate tot din România (de ex. Dintr-un municipiu- în București) este vreo facilitate pentru mine, ca imi schimb domiciliul pentru locul de munca? Stiu ca exista de ceva vreme în urmă un ajutor de 5.000 lei, pentru cei care își găsesc loc de muncă la distanță de vreo 70 -80 km de domiciliu.. mai este valabil? Am mai auzit de la un coleg ca sunt si ceva bani pentru chirie.. este adevarat? Mă puteți ajuta cu ceva articol de lege?
Prima de relocare se acordă persoanelor înregistrate ca şomeri la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă care se încadrează în muncă, potrivit legii, într-o altă localitate situată la o distanţă mai mare de 50 km faţă de localitatea în care îşi au domiciliul sau reşedinţa şi, ca urmare a acestui fapt, îşi schimbă domiciliul sau îşi stabilesc reşedinţa în localitatea respectivă sau în localităţile învecinate acesteia.
Primă de relocare este egală cu 75% din suma destinată asigurării cheltuielilor pentru locuire în noul domiciliu sau noua reşedinţă, dar nu mai mult de 900 de lei și se acordă lunar, pe o perioadă de cel mult 36 de luni, în situaţia în care în această perioadă sunt respectate condiţiile prevăzute mai sus.