avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... stagiul de 2 ani este obligatoriu?
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

stagiul de 2 ani este obligatoriu?

Buna ziua!

Am absolvit Facultatea de Drept si imediat dupa licenta ( in 2008)m-am angajat ca si consilier juridic la o societate comerciala.
Este obligatoriu stagiul de pregatire profesionala de 2 ani langa un consilier juridic?
Care sunt pasii pe care trebuie sa le parcurg?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: csillah , utilizator 07:08, 21 Decembrie 2009
Legea nr 514/2003:
Art. 12.
(1) La debutul exercitarii profesiei, consilierul juridic efectueaza obligatoriu un stagiu de pregatire profesionala cu durata de 2 ani, perioada in care are calitatea de consilier juridic stagiar.
(2) Conditiile efectuarii stagiului, asigurarea consilierului juridic indrumator, definitivarea si celelalte conditii din perioada stagiului sunt cele prevazute in legea pentru exercitarea profesiei de avocat si statutul profesional al acesteia, care se aplica in mod corespunzator.
(3) De asemenea, in ceea ce priveste definitivarea in functia de consilier juridic, pe baza vechimii in celelalte profesii juridice, se aplica in mod corespunzator prevederile Legii nr. 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat.
(4) Drepturile si obligatiile consilierului juridic stagiar sunt cele prevazute in actul de numire sau in contractul de munca, inclusiv toate celelalte drepturi ale functiei, pe perioada stagiului.

[ link extern ]
[ link extern ]
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Decembrie 2009
luiza2008, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc!
Craciun fericit!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caut consilier juridic indrumator - pitesti CondilaAlexandra CondilaAlexandra Buna ziua, Intentionez sa ma inscriu la CCJ iar pentru asta imi trebuie un consilier juridic ce ma poate ajuta in vederea incheierii unui contract de ... (vezi toată discuția)
Pasi pentru a deveni consilier juridic uksolution uksolution Buna ziua.Am o intrebare in legatura cu profesia de consilier juridic.Tomai am terminat facultatea de drept si as vrea sa stiu care sunt pasii pentru a deveni ... (vezi toată discuția)
Despre consilieri juridici MirceaWlf MirceaWlf Bună ziua, am o nelămurire despre cum se obține titlul de “consilier juridic stagiar”. Acesta se obține odată cu înscrierea într-un Colegiu al ... (vezi toată discuția)