avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Buna ziua. In data de 5.08 am primit instiintare de ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Buna ziua. In data de 5.08 am primit instiintare de poprire pe ...

Buna ziua.
In data de 5.08 am primit instiintare de poprire pe venit pentru suma de aproximativ 4200 ron, aceasta incluzand si cheltuielile de judecata, urmand sa mi se traga din salariu suma de 510 ron lunar din care s-a achitat deja prima rata.
In data de 17. 08 am primit de la acelasi executor proces verbal de sechestru pe autoturism. Valoarea autoturismului este mult mai mare decat suma datorata.
Este legal/normal acest sechestru?
Ce se poate intampla?
Ce pot face in aceasta situatie avand in vedere ca deja platesc poprire?
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 13:36, 25 Septembrie 2020
Buna ziua, este legala derularea simultana a doua forme de executare silita respectiv poprirea si executarea mobiliara a autoturismului, Nu puteti forta creditorul sa isi recupereze creanta exclusiv prin poprire pentru ca aceasta inseamna o recuperare progresiva a creantei iar creditorul are dreptul la recuperare totala imediata. Chiar daca valoarea autoturismului depaseste valoarea creantei, acesta poate fi executat silit urmand ca dvs. sa va fie restituita diferenta. Puteti plati intreaga creanta sau sa incercati sa incheiati un acord de plata cu creditorul.
Am inteles. Multumesc pt informatie. Voi încerca sa ajung la un acord cu creditorul.
As mai avea o intrebare.
Pe procesul verbal de sechestru scrie ca o copie a procesului verbal va fii inmanata politiei rutiere care poate opri masina in trafic si sa ridice certificatul de inmatriculare si cartea de identitate si sa le trimita executorului si ca eu nu voi mai putea dispune de masina pana la finalizarea executarii silite. Intrebarea este :
Daca eu fac in weekend un drum mai lung inainte de a ajunge la un acord cu creditorul si sunt oprit de politie in celalalt capat de tara ce se intampla? Raman pe jos?
Da, ramaneti pe jos daca va opreste politia.
Buna ziua. Revin cu o intrebare.
Am ajuns la un acord telefonic cu creditorul sa se ridice sechestrul. Au sunat la executor pentru a comunica acordul.
Eu cum pot afla ca sechestrul a fost ridicat? Trebuie sa primesc ceva de la executor? Cat dureaza ridicarea sechestrului deoarece am facut acordul de aproape 3 saptamani si nu am primit nimic?
Multumesc
Da, solicitati de la executor procesul-verbal de ridicare sechestru si dovezile de comunicare a acestuia la institutii. Daca nu exista sau nu vi-l remite luati legatura cu creditorul sa faca cererea de ridicare in scris la executor si sa va dea o copie cu dovada inregistrarii cererii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sechestru pe autoturism după un credit gabinella gabinella Buna seara . Am avut un credit la TBI in 2006 . Am platit o perioada apoi nu am mai reusit . A trecut mai mult timp , am primit mai multe instiintari de plata ... (vezi toată discuția)
Sechestru auto CHMarius CHMarius Buna ziua, Figurez cu o datorie mai veche la un magazin de piese auto,iar acum am primit un \\" Dosar executional \\" prin care se anunta faptul ca masina ... (vezi toată discuția)
Sechestru bun mobil (autoturism) alx_01 alx_01 Buna seara, Am urmatoarea situatie: Am achizitionat un autoturism acum 2 ani cu fonduri provenite din surse proprii. La scurt timp dupa ce s-a incheiat ... (vezi toată discuția)