In 2003 erau aceleasi legi de mostenire ca cele prezente.De exemplu: In filme cel care moare strabunic bunic, daca nu lasa in mod special la cineva toti participa la testament adica : copiii; nepoti si stranepoti. Ps: Sau nu am vazut bine? Si in prezent am vazut chestii din astea in lume.Eu ca stranepot pot avea pretentii la ce a lasat strabunicul daca nu a lasat in mod special la cineva?>? Sau decat copii lui strabunicul.Strabunicul a stat cu bunicul, iar fratele la bunic si cu bunicul a impartit in 2 ce a lasat strabunicul ( fratele la bunic nu a participat la ingrijirea strabunicului, decat bunicul), avand in vedere ca atunci cand strabunicul a murit existau nepoti si stranepoti.Multumesc.
Da, în privința succesiunii Codul civil e la fel, de la Cuza incoace.
Filmele nu au nicio legătură cu realitatea (de exemplu, în filme poti lasa un testament sub forma unei înregistrări video, ceea ce in legislatia romana nu are nicio valoare)
Bunicul ar fi trebuit să încheie cu strabunicul un contract de întreținere, în baza căruia la decesul strabunicului să devină unicul proprietar al casei.
Asa....l-a intretinut benevol si atat.
Eu ca stranepot pot avea pretentii la ce a lasat strabunicul daca nu a lasat in mod special la cineva?>? Sau decat copii lui strabunicul
bunicul e mostenitor a strabunicului, tatal dvs al bunicului, dvs al tatalui. Dvs il mosteneati pe strabunic doar daca bunicul si tatal nu mai erau in viata.
Ar trebui să știți că daca uneori "viața bate filmul"acest lucru nu este valabil și în domeniul juridic,mai mult decat atat filmele pe cate le vedeti dvs sau romanele lui Grisham se refera la cu totul alte sisteme de drept /legislații care practic nu au nici o legatura cu sistemul.autohton de drept.
Am inteles,multumesc.Cu alte cuvinte acuma daca bunicul a obtinut ce a lasat strabunicul, poate sa se apuce sa vanda tot, de exemplu.Ideea este ca nu inteleg cum a vandut o parte fara succesiune,am fost la primarie si ca propietar tot strabunicul apare.:(
Probabil a înstrăinat printr-o "chitanță de mana"ramanand ca dupa ce face cadastru,intabuleaza sa perfectă de actele la notar.Poat echiar a înstrăinat cu acte autentice dar noul proprietar nu a deschis rolul fiscal.
Mostenire
laura_copaci
Am si eu o problema in legatura cu mostenirea mai exact bunicul meu a murit in 1983 ,dupa moartea lui averea sa impartit intre bunica mea ,tatal meu si fratele ... (vezi toată discuția)