Buna ziua! As avea si eu o intrebare legata de concediul medical pt cei confirmati pozitivi cu covid.Problema este ca medicul de fam nu vrea sa elibereze concediu medical decat dupa ce expira perioada de carantinare.In cazul sotului meu el iese din carantina in data de 3 septembrie Medicul ii da certificatul in data de 4 care este vineri si ar fi prea tarziu pt a se lua in calcul la salar tind cont ca ele se tri.mit pana in 5..La ei dureaza catrva zile pana ajunge foaia de boala deoarece este trimisa cu posta in alt oras..Am inteles ca se poate trece ca si carantina dar in cazul carantinei este platit 75% iar pt covid 100%.Va rugam lamuriti ne si pe noi pt ca nu mai intelegem nimic,.
Medicul de familie elibereaza certificatul medical doar la terminarea perioadei de izolare. Luati legatura cu cineva de firma unde lucreaza sotul (de la salarizare/financiar) si trimiteti o poza sau o scanare a certificatului medical (pe telefon, fax sau email) chiar in ziua de 4 septembrie, ulterior le trimiteti si originalul prin posta. Asta i-ar ajuta sa calculeze salariul sotului la timp si sa primiti si dvs. banii in ziua de salariu.
Calculul se face cu 100% din baza de calcul, conform Legii nr. 136/18.07.2020 (M.O. nr. 634/2020).