avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare apartament
Discuție deschisă în Executare silită

executare apartament

Eu am o datorie la intretinere de 100 milioane Am fost dat in judecata de asociatie si au castigat Ei au cesionat datoria catre apaterm care au obtinut titlu executoriu si au apelat la un executor judecatoresc ptr executare.Am primit acasa somatie de la executor cu copie dupa sentinta.Apartamentul insa este pe numele bunicului care este decedat.Dupa decesul bunicului sa facut o succesiune pe dar nu a fost intabulata,si oricum mama si bunica sant moarte si ele.Dat fiind ca in somatie apare numele fratelui meu eu si matusa mea(sora mamei) acel executor poate sa imi vanda apartamentul???
Daca intradevar poate sal vanda in acest sens mai are loc vreun proces????sau mai trebuie sa faca vreun act sau poate sal execute fara ca eu sa stiu???
Eu vreau sa stiu cam cat timp mai am de fapt ca sa achit acea datorie???
Si mie frica sa nu ramanem toti pe drumuri.

PS mentionez ca valoarea apartamentului este de 2,5 mld. iar datoria de 9500 ron
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Decembrie 2009
menumoruth, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters84518 , utilizator 19:11, 19 Decembrie 2009
Intai vor fi urmarite bunurile proprii.Ulterior , se poate proceda la urmarirea bunurilor indivize , insa , in mod firesc , realizarea creantei presupune partajarea.
As dori mult sa stiu daca poate sa execute apartamentul fara ca eu sa aflu???

Si oare ei pot executa apartamentu fara sa se faca succesiunea ??? apartamenrul e acum la finante pe numele bunicului care e decedat.....si bunicu nu apare ca debitor.
menumoruth, utilizator
Faceti un efort si angajati-va un avocat.
Introduceti o contestatie la executare (daca mai sunteti in termen) ca sa castigati timp.
Procurati fonduri si platiti datoria la intretinere deoarece cesionarea acelei datorii de catre asociatia de locatari este ingrijoratoare.

Pana la urma au si ei dreptate! In cati ani se aduna la intretinere o datorie de 9500 ron?

In cele din urma rezolvati situatia in acte (dezbatere succesiune, intabulare drept proprietate, s.a.)
Totusi nu mi-ati raspuns la intrebare.
As dori mult sa stiu daca poate sa execute apartamentul fara ca eu sa aflu???

Trebuie sa intelegeti ca executarea a inceput deja iar dvs ati fost instiintat prin comunicarea adresata de executorul judecatoresc insotita de copia sentintei.

Daca va referiti la scoaterea la vanzare a apartamentului prin procedura licitatiei publice raspunsul este ca veti fi din nou instiintati (dvs, fratele si matusa).
In plus puteti lua cunostinta despre orice astfel de procedura personal deoarece executorul judecatoresc este obligat sa afiseze la usa instantei competente teritorial orice licitatie.

Daca nu va angajati avocat macar mergeti personal la executorul judecatoresc si informati-va despre stadiul dosarului dvs de executare.
ContSters84518, utilizator

Alte discuții în legătură

Ajuooor! O matusa a mea a avut datorii la RAJA in valoare de 3 milioane.Le-a achitat mai greu dar le-a achitat. Ieri a primit insa de la executor o instiintare ... (vezi toată discuția)
Extrem de urgent ,va rog veraa68 veraa68 Buna ziua tuturor! Va rog din tot sufletul sa cititi randurile scrise de mine pt a afla problema si daca poate cineva sa ma indrume in vreun fel [un raspuns] ... (vezi toată discuția)
Executare silita la domiciliu alexsaybest alexsaybest Buna ziua . Acum ceva timp m-am inscris reprezentant la o firma de parfumuri . Am facut o comanda in valoare de 600 ron iar produsule care mi-au sosit erau ... (vezi toată discuția)