avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1124 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Jurisprudenţă O noua actiune?
Discuție deschisă în Jurisprudenţă

O noua actiune?

Respingerea aplicarii legilor a caror constitutionalitate a fost stabilita de Curtea Constitutionala , char la recurs , constituie depasirea/neindeplinirea atributiuniilor de magistrat . Ce este de facut? Se poate initia o noua actiune ,prin care sa se solicite respectarea Deciziilor Curtii Constitutionale ?
Cel mai recent răspuns: handsu , utilizator 05:59, 8 Februarie 2010
Eu cred ca puteti face o plangere la CSM si ulterior puteti cere revizuirea hotararii.
Nu este tocmai simplu si nici sigur ca veti obtine sanctionarea unui judecator care procedeaza in acest mod, dar puteti incerca.
In acest sens respectarea deciziilor Curtii Constitutionale este ceva facultativ , si nicidecum general aplicabile ? Faptul , ca nu exista o reglementare coercitiva in acest sens , cu posibilitatea tragerii , din oficiu , la raspundere a celor care in deciziile pronuntate nu le respecta , confirma facultativitatea acestora .
zaharia65_2 a scris:

Eu cred ca puteti face o plangere la CSM si ulterior puteti cere revizuirea hotararii.
Nu este tocmai simplu si nici sigur ca veti obtine sanctionarea unui judecator care procedeaza in acest mod, dar puteti incerca.

Oricat de inexplicabil si de greu de inteles imi pare , draga @aspara , banuiesc , ca aveti perfecta dreptate .Faptul , ca nu prea apare vreun raspuns de explicare ,consider , ca este o practica frecventa in jurisprudenta noastra . Curat stat de drept , ce mai?
Deciziile Curţii Constituţionale, de la data publicării, sunt general obligatorii şi au putere numai pentru viitor.
Faceti un memoriu presendintelui Tribunalului. Se mai practica, sau cum a zis si colegul zaharia la CSM.
Bafta!

Alte discuții în legătură

In ce fel raspund judecatorii din romania de greselile comise? Cris1971 Cris1971 Conform informatiilor care circula din gura in gura, in Romania judecatorii nu raspund de greselile pe care le fac odata cu emiterea unei sentinte sau a altor ... (vezi toată discuția)
Poate fi dat in judecata un magistrat? dodonica dodonica Se poate actiona in judecata un magistrat, judecator sau procuror? pentru abuz in seviciu, neglijenta ? Care sunt caile cele mai rapide? (vezi toată discuția)
Sa intelegem mai bine legea si procedura legala! Just-drept Just-drept A) = Art.52, alin.3 din Constitutia Romaniei, spune: Statul răspunde patrimonial pentru prejudiciile cauzate prin erorile judiciare. Răspunderea statului ... (vezi toată discuția)