Bună ziua domnilor avocati! As dori să vă adresez o întrebare pentru a veni in ajutorul cumnatei mele. Mama ei a decedat în urmă cu cinci ani, moștenitori fiind ea împreună cu fratele. Ea și.a îngrijit mama și a susținut.o financiar iar după decesul acesteia , fratele a ocupat apartamentul care face obiectul moștenirii. In timpul acestor cinci ani s.au întâlnit de trei ori la notariat și nu au reușit să dezbată succesiunea. In instanță nu dorește să meargă în primul rând pentru că durează foarte mult și în al doilea rând pentru că nu are mijloace financiare să susțină acest demers, fiind pensionată cu un venit de 890 lei. Un notar a sfătuit.o să încheie un act de tranzacție pentru un bun viitor , să.si primească partea financiară care i se cuvine după care să dezbată succesiunea. Fratele refuză acest lucru pentru că el își dorește doar să dezbată succesiunea și să folosească în continuare apartamentul după bunul plac. In această situație ce sfat aveți dumneavoastră pentru cumnata mea, cum ar trebui să procedeze pentru a intra în posesia moștenirii ?
Nu are cum sa intre in posesia moștenirii decâtprintr-un partaj judiciar,solicitând ieșirea din indiviziune și atribuirea bunului imobil către frate cu obligatia ca acesta sa-i achite sulta corespunzătoare cotei părți ce-i revine sau în cazul în care nici fratele nu dorește sa-i fie atribuit imobilul sa solicite ca acesta să fie vândut la licitație.Poate sa solicite ajutor public judiciar pt taxa de timbru ,poate o susține financiar cineva din familie iar la final sa-i cedeze o parte din imobil,e greu de spus.Alte variante nu exista ..
Insulta si calomnie
iulic32
Buna ziua. Am sa relatez pe scurt problema mea,tata a decedat acum 3 ani iar noi cei 4 frati cu mama am incercat pe cale amiabila sa rezolvam succesiunea dar ... (vezi toată discuția)
Succesiune
cristinicaz
socrul meu a decedat recent.au rămas un apartament si o casa la tara.Exista o soție și doi copii.ce drepturi are fiecare la moștenire? Pot copiii sa ii ... (vezi toată discuția)