avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Soția este unic moștenitor , Soțul are același ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Soția este unic moștenitor , Soțul are același drepturi la ...

Soția este unic moștenitor ,
Soțul are același drepturi la moștenirea soției?
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 10:10, 8 Septembrie 2020
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util

Soțul are acelasi drepturi in raport cu cine sau cu ce?
Prin "moștenirea sotiei" va referiți la ipoteza in care soția a primit o moștenire, și dvs va puneti întrebarea dacă aveți drepturi egale cu soția asupra bunurilor moștenite?
Sau vreti sa stiti ce drepturi aveti la succesiunea soției, daca aceasta decedeaza?
Ultima modificare: Miercuri, 26 August 2020
raluk0207, utilizator
Da,dacă am aceleași drepturi cu soția asupra moștenirii care a primit-o

raluk0207 a scris:

Soțul are acelasi drepturi in raport cu cine sau cu ce?
Prin "moștenirea sotiei" va referiți la ipoteza in care soția a primit o moștenire, și dvs va puneti întrebarea dacă aveți drepturi egale cu soția asupra bunurilor moștenite?
Sau vreti sa stiti ce drepturi aveti la succesiunea soției, daca aceasta decedeaza?

3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
sotia a mostenit ca era ruda cu decedatul, dvs nu erati ruda cu decedatul, deci nu il mosteniti, Bunurile mostenite de sotie sunt proprii, nu aveti niciun drept, desigur.
Daca sotia decedeaza inaintea dvs, va mosteniti sotia.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Despre a cui moștenire vorbiți?
Vorbiți despre moștenirea pe care soția dvs. a primit-o de la cineva? (tata, mama etc.)
Bunurile moștenite de soția dvs. sunt bunurile ei proprii. Și, deocamdată, nu aveți nici un dept asupra lor. Dacă veți supraviețui soției dvs., atunci veți moșteni o cotă parte din averea ei (inclusiv din bunurile moștenite de ea de ea de la cine le-o fi moștenit). Cota soțului supraviețuitor variază în raport cu moștenitorii cu care vine în concurs.
Ultima modificare: Vineri, 28 August 2020
romascanu, moderator
Dar dacă fratele soției a renunțat prin acte la moștenire,soțul are in timpul vieții,aceleași drepturi egale cu sotia

indraznetul a scris:

Soția este unic moștenitor ,
Soțul are același drepturi la moștenirea soției?

Alte discuții în legătură

Mostenire verginica73 verginica73 in curtea parinteasca a ramas ocumnata deoarece fratele meu a murit si parintii sant morti demult, , cumnata nu are copii si nici acte asa ca avem toti fratii ... (vezi toată discuția)
Succesiune-rog raspuns montecarlobaby montecarlobaby Buna ziua . As avea o intrebare. Parintii mei au mai multe imobile . Suntem 2 frati: eu si sora mea. Sora mea este casatorita . Parintii au facut contract de ... (vezi toată discuția)
Mosteniri olga2011 olga2011 va rog sa-mi spuneti dac cea de-a doua sotie a fratelui meu are drept de mostenire la averea lasata de parintii nostri, dat fiin faptul ca el are trei copii ... (vezi toată discuția)