avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Revin la serviciu dupa CCC, salariul poate fi afectat ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Revin la serviciu dupa CCC, salariul poate fi afectat de pandemie?

Buna ziua, pe data de 31 August revin la serviciu dupa concediu crestere copil. Am aflat ca unii colegi sunt in somaj tehnic, poate pandemia influenta salariul meu?
Ultima modificare: Joi, 27 August 2020
ana-cer, moderator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:44, 27 August 2020
Da, il poate influenta ...

Multumesc pentru mesaj.
Asadar pot intra in somaj tehnic? Sau pur si simplu din cauza pandemiei mi se va oferi un salariu mai mic?
Cornel Vasile a scris:

Da, il poate influenta ...

1.. La revenirea din CCC se poate modifica c.i.m. cu acordul partilor sau unilateral de catre angajator in conditiile prevazute de Codul Muncii.

2. La revenirea din CCC , angajatorul poate decide trimiterea dvs in "somaj tehnic".

Cornel Vasile a scris:

1.. La revenirea din CCC se poate modifica c.i.m. cu acordul partilor sau unilateral de catre angajator in conditiile prevazute de Codul Muncii.

2. La revenirea din CCC , angajatorul poate decide trimiterea dvs in "somaj tehnic".

Multumesc frumos pentru raspuns! Ma puteti ajuta, va rog cu un link cu privire la pct-ul 1 ( modifica unilateral c.i.m.-ul)
Codul Muncii
art.41
(1) Contractul individual de muncă poate fi modificat numai prin acordul părţilor.
(2) Cu titlu de excepţie, modificarea unilaterală a contractului individual de muncă este posibilă numai în cazurile şi în condiţiile prevăzute de prezentul cod.
(3) Modificarea contractului individual de muncă se referă la oricare dintre următoarele elemente:
a) durata contractului;
b) locul muncii;
c) felul muncii;
d) condiţiile de muncă;
e) salariul;
f) timpul de muncă şi timpul de odihnă.

Art. 42 C.mun.
(1) Locul muncii poate fi modificat unilateral de către angajator prin delegarea sau detaşarea salariatului într-un alt loc de muncă decât cel prevăzut în contractul individual de muncă.
.....

Art. 48
Angajatorul poate modifica temporar locul şi felul muncii, fără consimţământul salariatului, şi în cazul unor situaţii de forţă majoră, cu titlu de sancţiune disciplinară sau ca măsură de protecţie a salariatului, în cazurile şi în condiţiile prevăzute de prezentul cod.

Astfel, modificarea unilaterala a c.i.m. se poate face prin:
- detasare
- delegare
- în cazul unor situaţii de forţă majoră
- cu titlu de sancţiune disciplinară sau
- ca măsură de protecţie a salariatului,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Detașare în sistemul de sănătate Popescu Emilia Popescu Emilia Asi vrea sa intreb daca seful are dreptul sa detaseze un infirmier de pe Paliative timp de 2 luni pe sectia de maternitate ?(cu contract semnat si specializare ... (vezi toată discuția)
Munca GabrielaMihalcea7132 GabrielaMihalcea7132 Sunt asistent medical in spital si intreb daca mi se poate schimba locul de munca fara acordul meu (vezi toată discuția)
Modificarea unilaterala a contractului individual de munca Oanastefania Oanastefania Este legală modificarea unilaterală a contractului individual de muncă în sensul trecerii salariatului de la un loc de muncă la altul determinată de ... (vezi toată discuția)