avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... PENALIZARE DE LA BOLT PARCARE TROTINETA
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

PENALIZARE DE LA BOLT PARCARE TROTINETA

Buna seara/ziua. De curand am avut nevoie sa ajung acasa din centru dupa ora 11. A trebuit sa iau o trotineta bolt. Problema a aparut chiar la sfarsitul cursei, cand mi s-a adus la cunostinta ca parcatul intr-o zona nepermisa se penalizeaza cu 150 RON. Atunci mi-a aratat si aplicatia pentru prima oara care este zona rosie pe harta. Aparent intrasem in acea zona de 3 kilometrii fara nici un avertisment. Nu am avut cum sa ma intorc 3 kilometrii so las undeva si sa plec iar la drum spre casa.

As dori sa stiu cat de legala este aceasta penalizare si daca poate fi atacata in instanta. Nu ma intereseaza cat de costisitoare sunt cheltuielile de judecata, vreau sa fac ceva in idea aceasta.

Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:36, 29 August 2020
In ce condiții se închiriază trotineta?
Nu ati discutat deloc unde mergeti?
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 August 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Trotinetele Bolt se închiriază de pe strada. Modul lor de folosire e explicat simplu aici:
[ link extern ]
Utilizatorul își asuma penalizarea, dacă parchează trotineta în zona roșie. Asta e. E legală. Nu e nevoie sa anunțe nici o intrare în zona roșie, din moment ce parcurgerea zonei roșii e permisă. Interzisă e doar parcarea și mi - e greu sa cred ca aplicația de pe telefon nu prezintă de la început harta cu zonele roșii, asa încât, dacă vrei sa te duci acasă cu trotineta în zona roșie și s-o lași acolo, nu poți sa spui ca nu știai ce faci.
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 August 2020
latka, utilizator
Da, nu prea rezulta ca ati avea sanse in caz de proces.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Blocare cale secundara acces imobil Yashin Yashin In blocul de locuinte in care locuiesc sunt 2 cai de access, una prin fata si una prin spate. Calea de access din fata, cea principala este libera si se poate ... (vezi toată discuția)
Buna seara! am primit invitatie de la politia locala conform ... liveomars liveomars Buna seara! Am primit invitatie de la Politia Locala conform Legii 396/2014, art. 6, lit. p, sa ma prezint cu privire la dreptul de a asista si a face ... (vezi toată discuția)
Lege parcare in fata blocului BlaKy BlaKy Buna ziua, Am tot cautat pe net si nu am gasit legea in vigoare care spune in ce conditii de inchiriaza aceste parcari. Problema este: De cateva zile s-au ... (vezi toată discuția)