avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 306 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna seara! Am primit invitatie de la Politia Locala ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna seara! Am primit invitatie de la Politia Locala conform ...

Buna seara!
Am primit invitatie de la Politia Locala conform Legii 396/2014, art. 6, lit. p, sa ma prezint cu privire la dreptul de a asista si a face obiectiuni la continutul procesului verbal de constatare si sanctionare a contraventiei.
Ce presupune aceasta invitatie? O sa imi dea amenda sau doar avertisment?
Intr-adevar am parcat necorespunzator avand in vedere ca in zona se coperteaza un bloc cu 8 scari, in forma de L si toate masinile se parcheaza haotic, ne blocam unii pe altii, parcam unde apucam, pe trotoare, gradini, etc.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 12:42, 4 Decembrie 2021
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Politia locala vrea doar sa identifice faptasul, pentru a sti cui sa incheie PV de contraventie. Politia locala nu poate da amenda proprietarului, daca nu se prezinta, sau nu comunica cine a condus masina la momentul respectiv :
[ link extern ]
Nu am gasit sa existe legea 396/2014.
Mai pe scurt: nu va prezentati, ignorati-i, chiar daca va trimit zece invitatii! Ei stiu cine e proprietarul masinii, dar nu pot dovedi cine a condus/stationat intr-un loc nepermis. Daca va prezentati, le usurati ,,munca" si va alegeti si cu o amenda, indiferent ce le-ati ,,explica"!
Am avut o intamplare identica cu a dvs.si nu am luat in seama somatia politiei locale iar la aprox. 3 sapt. am primit un plic acasa de la politia rutiera in care ma soma sa le comunic cine a condus autoturismul in ziua si la ora respectiva.Totul sa terminat cu o amenda pe care am fost nevoit sa o achit.Va recomand sa va deplasati la sediul politiei locale si sa discutati civilizat cu dumnealor astfel aveti sanse sa va alegeti doar cu un avertisment.Bafta!
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
@Mihai Eu cred ca mintiti, total sau in parte. Si mai cred ca sunteti actual/fost gardian public! Faceti dovada ca nu e asa si-mi voi cere scuze! P.S. POLITIST nu poate fi decat cea/cel care activeaza in cadrul ministerului de interne. Degeaba legiferezi ca loganul sa se numeasca Mercedes, toti vor sti care e adevarul!
Dl.Goe nu am niciun motiv sa mint,de altfel mi-am si expus intamplarea intr-un topic aici pe forum:
www.avocatnet.ro/forum/discu...
A trecut 1 an de la intamplarea mea si este posibil sa-mi petrec ceva timp in cautarea hartiilor doveditoare.
P.S. Nu sunt actual/fost gardian public/politist local si daca tineti expres vi-o pot dovedi si pe asta.
Cu Stima!

Alte discuții în legătură

Invitatie politia locală in urma parcari neregulamentare Andreibvv Andreibvv Buna seara, am primit aceasta invitatie de a ma prezenta la politie in urma unei parcari neregulamentare. As dori sa stii ce se intampla daca nu ma prezint ... (vezi toată discuția)
Parcare pe asa-zisul spațiu verde Lauritzen Lauritzen Bună ziua. As avea o intrebare legata de delimitarea sau marcarea unei zone (spațiu) verzi de lângă trotuar. Am parcat mașina între alte 2 masini . Sunt ... (vezi toată discuția)
Invitatie politia locala dov dov Buna seara, am gasit in parbrz o invitatie la sediul politiei locale pt ca am blocat pe cineva cu masina. Nu am onorat invitatia, am primit o recomandata pe ... (vezi toată discuția)