avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nerespectare termen preaviz la concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nerespectare termen preaviz la concediere

Buna ziua!Am fost concediat din motive care nu tin de persoana mea(locatia de lucru se desfiinteaza) si am primit un preaviz de 23 de zile.Ce se intampla daca nu respect acest preaviz?De asemenea, mai am 8 zile de concediu de odihna pe care angajatorul mi le a refuzat atunci cand le am cerut pe motivul ca acele zile pot fi luate doar in luna Decembrie iar eu preavizul il am doar pana in 25 Septembrie.Ce se poate intampla daca nu respect termenul de preaviz?Doresc sa ma angajez in alta parte.
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 August 2020
Drogon, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:12, 29 August 2020
Nerespectarea de catre angajat a termenului de preaviz poate atrage raspunderea disciplinara a salariatului sau chiar raspunderea patrimoniala a acestuia daca prin absenta de la locul de munca ar aduce un prejudiciu angajatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, sunt salariat în sectorul bugetar,învățământ,personal ... smn smn Buna ziua, Sunt salariat în sectorul bugetar,învățământ,personal didactic auxiliar, va rog sa mi spuneți dacă îmi depun demisia,trebuie sa stau in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, dacă îmi dau demisia de la locul de muncă și nu ... Ella88ella Ella88ella Buna ziua,dacă îmi dau demisia de la locul de muncă și nu respect preavizul de 20 de zile ce se poate întâmpla?este posibil sa mi se rețină salariul? (vezi toată discuția)
Buna ziua, am si eu nevoie de o informație, mi-am dat demisia ... Alexandrarebecaaa Alexandrarebecaaa Buna ziua, Am si eu nevoie de o informație, Mi-am dat demisia de la locul de munca si sunt nevoită sa stau in preaviz 20 de zile, dacă refuz să nu stau ... (vezi toată discuția)