avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua, Sunt in proces de divort. Viitorul fost sot ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua, Sunt in proces de divort. Viitorul fost sot a inaintat ...

Buna ziua,

Sunt in proces de divort. Viitorul fost sot a inaintat actiune ordonanta presedentiala pentru vizita minor.

Intrebarile mele sunt: 1. Am obligatia de a incerca medierea amiabila cu reclamantul? Sau este doar o recomandare? 2. La domiciliul, proprietate personala al reclamantului, la care doreste sa ia minorul in vizita, nu exista curent electric, fiind sistat in urma faptului ca nu a platit contractul de furnizare. Stiu si am poze cum ca reclamantul fura curent de la un vecin. Sa fac plangere la politie? Imi este extrem de teama de reactia viitorului fost sot daca as face plangere. Are un caracter coleric, violent. Sa mentionez si felul in care a dobandit casa, in urma intocmirii unor acte false? 3. La proces voi fi interogata. Ce tip de intrebari ar putea fi adresate de catre avocatul partii adverse? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Christinne2013 , utilizator 18:19, 29 August 2020
1. Nu exista o obligatie, insa este recomandat sa ajungeti la o intelegere in beneficiul minorului caci oricum minim de drepturi va obtine in instanta, iar despartirea indelungata a copilului de tata va face mai grea reluarea relatiilor. Dvs in calitate de parinte la care minorul locuieste sunteti obligata prin lege sa sprijiniti reluarea legaturilor de familie.

2. Nu vad cu ce va va ajuta plangerea penala, se va efectua obligatoriu ancheta sociala la domiciliul tatalui si instanta va avea cunostinte de conditiile existente in acea locuinta si va putea decide ce e bine si in interesul copilului.

3. Interogatoriu poate exista sau nu, iar intrebarile concrete depind de ceea ce se solicita si se doreste a fi probat. Deci numai avocatul care va apara sau cunoaste dosarul va putea sa va raspunda la aceste intrebari.
Nu a fost o departare indelungata. De pe 16 iulie pana acum a vazut copilul de cateva ori. Viitorul fost sot manipuleaza emotional, este in prag de executare silita, casa obtinuta prin fals in acte, limbaj vulgar in fata copilului, racneste, urla. Ce sa va zic. Copilul la randul lui tipa, limbaj asemanator tatalui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de vizitare a minorului pina la solutionarea divortului ... george razvan george razvan Buna seara ... Sunt in divort cu sotia primul termen il avem in 31-01-2011 in prezent copilul nostru in varsta de 4 ani locuiesti cu mama sa ,imi interzice ... (vezi toată discuția)
Divort ci minor- neintelegeri intre parinti ElianaS ElianaS Buna seara!Am un var care este in divort,au un copil impreuna,insa nu se inteleg asupra custodiei minorului,acesta avand 6 ani!Fosta sotie nu il lasa pe varul ... (vezi toată discuția)
Iesire din tara - stabilire in alta tara cu minor daria_ramona2006 daria_ramona2006 buna ziua.am si eu o intrebare:sunt divortata de 2 ani si am o fetita de 6 ani care mi-a fost incredintata .fostul meu sot locuieste in vaslui iar eu cu ... (vezi toată discuția)