avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua. Va rog sa ma lămuriți si pe mine cu ceva. ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua. Va rog sa ma lămuriți si pe mine cu ceva. Lucrez ...

Buna ziua. Va rog sa ma lămuriți si pe mine cu ceva. Lucrez într-o firma de 2 ani (croitorie). Luna iulie sa redus programul de lucru, de luni până joi, si sa modificat contractul , si salariul Sa platit cu 75%. Luna august a fost iar de 100%. Problema sta in felul urmator. Pe 28 august 2020 m-am internat, voi sta 2 săptămâni internat. Problema este ca de la 1 septembrie 2020 se revine iar la 75% cu program de luni până joi. Intrebarea mea este , de pe data de 1 septembrie se va lua in calcul concediul meu medical fiind internat? Si daca da, cu cât se plătește daca se lucrează cu 75%. Va intreb pentru ca sefii sunt cam șmecheri in ziua de astazi si va spune ca nu se va lua in calcul. Va multumesc!!!!
Cel mai recent răspuns: Andrei19899 , utilizator 17:23, 31 August 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Baza de calcul a indemnizației se determină ca media veniturilor brute lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, până la limita a 12 salarii minime brute pe țară lunar, pe baza cărora se calculează contribuția asiguratorie pentru muncă.
Ultima modificare: Luni, 31 August 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic

Da. Dar vroiam să știu dacă mi se va lua in considerare concediul medical. Din moment ce de la 1 septembrie se revine la 75% , pentru ca in luna iulie cand am fost in 75% ni sa spus ca nu ni se ia in considerare daca vrem concediu de odihna. Mersi
Cornel Vasile a scris:

Baza de calcul a indemnizației se determină ca media veniturilor brute lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, până la limita a 12 salarii minime brute pe țară lunar, pe baza cărora se calculează contribuția asiguratorie pentru muncă.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu vad de ce nu vi s-ar lua in calcul ...

1. Pentru neplata concediului medical de catre angajator , va puteti adresa Casei de asigurari de sanatate

Art. 47 OUG nr.158/2005
.....
(2) Constituie contravenții faptele săvârșite prin încălcarea obligațiilor prevăzute la art. 36 alin. (3), refuzul nejustificat de plată a indemnizațiilor și/sau calculul și plata eronată a indemnizațiilor, precum și încălcarea obligațiilor prevăzute la art. 36^1 lit. b).
....

Art. 48
(1) Contravențiile prevăzute la art. 47 se sancționează după cum urmează:
a) cele prevăzute la alin. (1) și (2), cu amendă de la 2.500 lei la 5.000 lei;
......

Art. 49
Constatarea contraventiilor prevazute la art. 47 şi aplicarea amenzilor corespunzatoare se fac de către organele de control ale CNAS şi ale caselor de asigurări de sănătate.

2. De asemenea, pentru neplata concediilor medicale aveti posibilitatea de a actiona in instanta angajatorul, astfel incat acesta sa fie obligat la plata acestora.
Actiunea se va depune la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul sau locul de munca si este scutita de plata taxelor judiciare.
Ok. Ms frumos. O zi buna

Cornel Vasile a scris:

Nu vad de ce nu vi s-ar lua in calcul ...

1. Pentru neplata concediului medical de catre angajator , va puteti adresa Casei de asigurari de sanatate

Art. 47 OUG nr.158/2005
.....
(2) Constituie contravenții faptele săvârșite prin încălcarea obligațiilor prevăzute la art. 36 alin. (3), refuzul nejustificat de plată a indemnizațiilor și/sau calculul și plata eronată a indemnizațiilor, precum și încălcarea obligațiilor prevăzute la art. 36^1 lit. b).
....

Art. 48
(1) Contravențiile prevăzute la art. 47 se sancționează după cum urmează:
a) cele prevăzute la alin. (1) și (2), cu amendă de la 2.500 lei la 5.000 lei;
......

Art. 49
Constatarea contraventiilor prevazute la art. 47 şi aplicarea amenzilor corespunzatoare se fac de către organele de control ale CNAS şi ale caselor de asigurări de sănătate.

2. De asemenea, pentru neplata concediilor medicale aveti posibilitatea de a actiona in instanta angajatorul, astfel incat acesta sa fie obligat la plata acestora.
Actiunea se va depune la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul sau locul de munca si este scutita de plata taxelor judiciare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical neplatit timp de 5 luni. CMDAN CMDAN In anul 2020 m-am angajat la o alta companie dupa o perioada de pauza de 7 luni, pauza cauzata in mare parte de pandemia de COVID. M-am angajat la noua ... (vezi toată discuția)
Concediu maternitate nimenea nimenea Buna ziua! Ma aflu in concediu maternitate didin 2 martie 2020 , concediu care conform legii s a r încheia undeva la incep lunii iulie , dar patronul firmei ... (vezi toată discuția)
Concediu post natal Patrysofia Patrysofia Am fost in concediu post natal din August pana in Decembrie firma la care am lucrat mi-a plătit Doar luna August și Septembrie ai acelea cu rugămiti eu am ... (vezi toată discuția)