avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Reabilitare de drept sau judecătorească?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Reabilitare de drept sau judecătorească?

Buna ziua
In 2013a fost condamnat la 2 ani si 6 luni cu suspendare sub supraveghere si un trrmen de incercare de 7 ani!
In 2019 acest termen s a incheiat dar un an mai tarziu condamnarile inca apar in cazier
Intrebarile mele sunt :
Trebuia sa intervina in cazul meu reabilitarea de drept sau fiind o pedeapsa de peste 2 ani e nevoie de reabilitare judecătorească?
Mai are rost sa ma adresez serviciul cazier cu cererea sau sa i fac direct la judecătorie?
Ultima modificare: Luni, 31 August 2020
Luciann739, utilizator
Cel mai recent răspuns: Luciann739 , utilizator 16:34, 14 Septembrie 2020
Va adresati initial unitatii de politie de la care ati solicitat certificatul de cazier, daca nu rezolvati, va adresati instantei.
Am fost astazi la sectia de unde am scos cazierul
Dansii au spus ca ei nu pot face modificari,rafieri etc .. si sa ma duc la sectia 10!
Am fost la sectia 10 care m au trimis la poliția capitalei... acolo se terminase programul cand am ajuns :)
Ma interesa sa stiu dacă cumva reabilitarea de drept se aplică pedepselor de pana in 2 ani ca asa am citit
Sau daca pedeapsa este cu suspendare sub supraveghere nu are relevanta cuantumul pedepsei?

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Va adresati initial unitatii de politie de la care ati solicitat certificatul de cazier, daca nu rezolvati, va adresati instantei.

Art. 86^6 vechiul Cod penal: Dacă cel condamnat nu a săvârșit din nou o infracțiune înăuntrul termenului de încercare și nici nu s-a pronunțat revocarea suspendării executării pedepsei în baza art. 86^4, el este reabilitat de drept.
Depuneti cerere ca sa primiti raspunsul in scris, veti avea nevoie in cazul in care veti fi nevoit sa va adresati instantei cu o cerere prin care sa constate intervenita reabilitarea de drept.
Ultima modificare: Marți, 1 Septembrie 2020
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Buna ziua
Astăzi am primit răspuns pe email prin care mi se comunica ca mi a fost respinsă cererea de reabilitare de drept
Motivația a fost ca "sentintele sunt de sine stătătoare,iar în termenul lor de incercare sunt pronunțate alte sentinte"
Si dacă unele condamnari sunt succesibile de reabilitare de drept și altele de reabilitare jud, se poate face numai prin reabilitare jud!!!""
Condamnarile mele au fost in concurs de infractiuni ..nu stiu daca asta are relevanta
Celelalte condamnari doar s au contopit/descontopit cu celelalte!

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Depuneti cerere ca sa primiti raspunsul in scris, veti avea nevoie in cazul in care veti fi nevoit sa va adresati instantei cu o cerere prin care sa constate intervenita reabilitarea de drept.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitare de drept - conditii pellyx31 pellyx31 Buna ziua, am fost condamnat cu suspendare sub supraveghere , a trecut termenul de incercare in 2010 si eu inca mai am cazier de ce? in 2010 am deschis proces ... (vezi toată discuția)
Formulare cere modificare cazier judiciar alexandra31 alexandra31 Buna seara Imi outeti spune cum se formulează o cerere către unitatea de politie pentru modificare înscrisurilor din cazier? Am fost condamnat la 2 ani si ... (vezi toată discuția)
Reabilitare - termen, conditii, modalitati tm_09_bul tm_09_bul Buna ziua , In urma cu 1 an , am avut un proces in urma caruia s-a emis sentinta finala si irevocabila si m-am ales cu cazier judiciar. Am inteles ca acest ... (vezi toată discuția)