avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1066 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Inselaciune in urma incalcarii politicii GDPR
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Inselaciune in urma incalcarii politicii GDPR

In luna martie 2020 am fost victima unei inselaciuni pe platforma unui magazin online. In urma unei solicitari online de stoc datele mele personale au fost transmise unor terti care m-au contactat in numele magazinului online. Am facut plata OP la cererea acestora, datele contului mi-au venit prin platforma online a magazinului. Mi-am dat seama de ceea ce s-a intamplat dupa cateva zile.

Am trimis declaratie la politie, ANPC, dataprotection, antifrauda dar toti s-au spalat pe maini. Exista un dosar general deschis la Politia Constanta in care sunt implicate mai multe magazine online, dupa 3-4 luni am fost chemat sa dau declaratie in acel dosar, unde am raspuns la niste intrebari generice. Firma escrocilor este in lichidare, magazinul online da vina exclusiv pe firma partenera.

Doresc sa deschid proces magazinului online pentru incalcarea politicii GDPR si anume faptul ca mi-au trimis datele personale in afara unei comenzi (cum stipuleaza pe site la termeni si conditii) iar partenerii din platforma nici macar nu au fost verificati.

Am adunat dovezi solide in format electronic si as avea nevoie de un avocat care sa ma reprezinte. Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 1 Septembrie 2020
Valentin Arsenie, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valentin Arsenie , utilizator 17:30, 1 Septembrie 2020
puteti selecta din urmatoarea lista: www.avocatnet.ro/Avocat-din-...
Multumesc insa nu stiu de ce speta tine problema mea. Am fost la o firma mai mare de avocatura si mi-au zis ca mai bine sa astept dupa politie. Am vorbit cu un alt avocat de pe o platforma sociala si mi-a zis ca nu tine de specialitatea lui ...

Sincer, dupa 6 luni nu mai vreau sa recuperez prejudiciul ci vreau sa cer daune morale pentru ca magazinul este cel care a gresit, mi-a dat cu flit (sa ma duc la politie) si nici nu s-au sinchisit sa imi raspunda la solicitarea despre cum au gestionat datele mele personale astfel incat au ajuns la niste escroci.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara. dacă am deschis un magazin online pe etsy, dar ... Rux245 Rux245 Bună seara. Dacă am deschis un magazin online pe Etsy, dar nu livrez fizic vreun produs (fac etalari de tarot) cum trebuie să procedez? Trebuie să deschid ... (vezi toată discuția)
Returnare produs comandat online dacmo dacmo Pe 18 februarie am achizitionat o casca moto, prin comanda online. Casca a sosit 1 saptamana mai tarziu dar masura nu se potrivea. Casca a fost schimbata cu o ... (vezi toată discuția)
Probleme de contract si factura - schimbare furnizor gaz element94 element94 In luna Februarie am dorit sa schimb contractul de furnizare de gaze si sa trec de la Eon Gaz la o alta firma. Pe baza comparatorului de la ANRE, am optat ... (vezi toată discuția)