avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 998 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Returnare produs comandat online
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Returnare produs comandat online

Pe 18 februarie am achizitionat o casca moto, prin comanda online. Casca a sosit 1 saptamana mai tarziu dar masura nu se potrivea. Casca a fost schimbata cu o marime mai mare, cu inca o saptamana de asteptare, dar am descoperit ca nici aceasta nu prea se potrivea si prezenta si alte defecte (viziera care se abureste, nu etansa bine, intra vantul, etc).

Am dus inapoi produsul celor din magazin, acestia au refuzat sa-mi returneze banii sau orice alta discutie. Casca a ramas in magazinul lor pana ieri, timp in care am facut si o plangere la ANPC. Ieri cand am fost sa recuperez produsul (trecusera deja 2 luni de la plangerea catre opc si nu primisem niciun raspuns, deci pierdusem orice speranta) am constat ca produsul meu a fost expus in magazin (si probabil probat de clienti). De asemenea, imi lipsea si una din vizierele cu care vine casca.

Raspunul ANPC primit azi aici: [ link extern ]

Pentru comenzile online nu exista o lege care stipuleaza clar ca produsul se poate returna in maxim 10 zile? Produsul inlocuit, cea de-a doua casca, mai intra in acea lege?

Practic exista vreo metoda prin care eu imi pot recupera banii? Vanzatorul s-a spalat pe maini spunand ca nu e treaba lui cum se produc castile, el doar le vinde.
Cel mai recent răspuns: Alexandrarares , utilizator 14:42, 3 Iunie 2014
Conform raspunsului de la ANPC puteti merge sa schimbati produsul.Banii nu vi-i vor returna,dar puteti cumpara altceva in schimb daca nu mai doriti casca.
Sunteti sigur ca schimbare nu se refera doar la viziera defecta?
Raspunsul ANPC a fost foarte clar.Schimbarea produsului nu a accesoriului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Produs necorespunzator marcop marcop Buna seara, In urma cu doua zile am achizitionat un produs vestimentar promovat prin reclama tv, de la un magazin care desface aceste produse. Vanzarea se ... (vezi toată discuția)
Returnare produs defect AlexyaA AlexyaA Buna ziua! Am achizitinat o rochie dintr-un anumit magazin si ajunsa acasa am costatat ca are defecte, am vrut sa o returnez si Doamna de acolo mi-a spus ca ea ... (vezi toată discuția)
Un comerciant online nu imi accepta returul si implicit rambursarea sumei plătite balatalurcis balatalurcis Buna seara, am si eu o problema cu un commerciant online, care nu imi accepta returul si implicit rambursarea sumei pe care am platit-o pentru produsele ... (vezi toată discuția)