avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, am nevoie de ajutor in urmatoarea speta. ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, am nevoie de ajutor in urmatoarea speta. Tatal meu ...

Buna ziua, am nevoie de ajutor in urmatoarea speta.
Tatal meu are drept de habitatie viagera in imobilul pe care l-a donat fratelui meu, insa sotia fratelui meu il hartuie pe tatal meu , il amentinta, face tot posibilul sa place din casa. Fratele meu este la mijloc, nu poate sa aplaneze conflictul!
Tata, a depus si plangere la politie, eu nu sunt in tara, momentan nu pot sa ma implic.
Ce pot face, sa o actionez pe sotia fratelul meu in instanta pentru constrangerea dreptului tatalui de habitatie viagera? Procedura este complicata, cum pot rezolva ?
Cumnata mea nu este trecuta pe actul de donatie facut de tatal meu, fratelui meu.
Poate solicita si obtine anulatea actului de donatie, cum poate sa se intoarca in siguranta in acel imobil?
Va multumesc !
Ultima modificare: Marți, 1 Septembrie 2020
Andrei 1990, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:07, 7 Septembrie 2020
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
puteți cere un ordin de protectie si persoana, in cazul admiterii, va fi evacuata din locuință pentru o perioadă.
donația poate fi revocată pentru ingratitudine.

Revocarea donaţiei
Art. 1023
Cazuri
Donaţia se revocă pentru ingratitudine în următoarele cazuri:
a) dacă donatarul a atentat la viaţa donatorului, a unei persoane apropiate lui sau, ştiind că alţii intenţionează să atenteze, nu l-a înştiinţat;
b) dacă donatarul se face vinovat de fapte penale, cruzimi sau injurii grave faţă de donator;
c) dacă donatarul refuză în mod nejustificat să asigure alimente donatorului ajuns în nevoie, în limita valorii actuale a bunului donat, ţinându-se însă seama de starea în care se afla bunul la momentul donaţiei.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Tatal dvs poate cere evacuarea lor a fratelui dvs si a sotiei acestuia din casa. Sa vedem daca le convine sa stea pe afara.
Tatal dvs nu sta acolo?
Buna ziua, de teama, a parasit imobilul dar ii voi actiona in instanta !

gi-jane2 a scris:

Tatal dvs poate cere evacuarea lor a fratelui dvs si a sotiei acestuia din casa. Sa vedem daca le convine sa stea pe afara.
Tatal dvs nu sta acolo?

Da, tatal sa prezinte faptele, sa scrie ca ii e incalcat dreptul din contract si sa ceara evacuarea lor. Poate fi reprezentat de un avocat.
Fratele dvs nu are si el ceva de zis?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract donatie uzufruct viager intre parinti cu fiul acestora ana cornelia ana cornelia Buna seara. Parintii meu i-au facut fratelui meu un contract de donatie cu clauza viagera, in anul 2010, iar in :( anul 2011 mama a decedat. In anul 2016 a ... (vezi toată discuția)
Imobil- revocare donatie nunutzik nunutzik buna ziua! daca un imobil este donat de catre mama pentru fiul e, poate sa isi ceara drepturile inapoi asupra imobilului dupa ce lo donat? (vezi toată discuția)
Donație gabrielion gabrielion Buna ziua!Dupa ce parintii au donat un apartament unicului copil,cu conditia de uzufruct iar intre timp tatal a decedat,se mai poate ataca in vreun fel ... (vezi toată discuția)