Cosmincom a scris:
Buna ziua. Am cunoscut pe facebook o persoana dintr-o alta localitate, cu care am inceput sa povestim online si la tel. Dupa 3 saptamani a zis ca nu doreste o relatie dar nu a specificat ca nu vrea nici sa vb. Am incercat sa o sun de pe 3 nr dar nu a raspuns, i-am trimis cateva mailuri dar, la fel, nu a raspuns. Dupa 5 zile am vizitat-o la servici si mi-a zis ca nu mai vrea sa vorbim si sa nu o mai caut. Am zis ca ok. Doar ca a doua zi, am fost sunat de la politie spunandumi-se ca a facut o plangere penala impotriva mea pentru hartuire si ca peste 2 saptamani urmeaza sa dau si eu declaratie. Am inteles ca mesajele si telefoanele din cele 5 zile sunt considerate hartuire chuar daca ea nu a raspuns la nici unul, respectiv nu mi-a zis ca nu vrea sa o sun. Mi s-a zis de la politie ca in astea 2 sapt sa nu iau legaturacu ea. Ce pot face in aceasta situatie? Risc o cindamnare penala? Multumesc.
Hartuirea se face cu intentie.
Daca nu ati intentionat asta,nu stiu cum poate dovedi. Ea putea sa va blocheze sau macar sa va atentioneze sa incetati. Nu prea este hartuire. Pentru asta trebuia sa o si jigniti sau sa vorbiti cu tenta sexuala,sa ii contactati prietenii, sa fiti amenintator
Problema ar fi ca ati cautat o la locul de munca si daca s a repetat,nu e normal
De asemenea,ar fi bine sa si retraga plangerea ca cine stie ce i ati scris in email
Sau ce i ati zis fata in fata si cine ce a mai auzit pe acolo
Puteti sa i rugati pe cei de la politie sa discutati telefonic si sa declari in scris ca nu o mai cauti deloc,ca ea sa aiba siguranta ca nu mai insisti si sa retraga plangerea