avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... As dori sa fiu lamurit cum se imparte mostenirea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

As dori sa fiu lamurit cum se imparte mostenirea socrilor avand ...

As dori sa fiu lamurit cum se imparte mostenirea socrilor avand in vedere ca singurii mostenitori suntem eu si cei doi copiii ai mei.Multumesc anticipat pt raspuns.
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 07:45, 3 Septembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dvs fiind ginerele.
Soția dvs cand a murit? Înaintea socrilor sau după?
Soția a mai avut frați sau surori?
sotia a murit inaintea socrilor......nu a mai avut frati.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
In acest caz, masa succesorala dupa socri va reveni doar celor doi copii ai dvs.
Dvs nu aveti vocatie succesorala, fiind ginere.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dvs. nu sunteți rudă cu defuncții. (Ginerele/nora și socrii nu sunt rude, sunt afini.)

La moștenirea socrilor dvs. (sau, mai bine zis, a bunicilor materni ai copiilor dvs.) vin doar cei doi copii, în calitatea lor de nepoți de fiică predecedată a defuncților. (rude de gradul II cu defuncții/bunicii).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bunuri proprii - mostenitori sile2011 sile2011 buna ziua am si eu o problema matusa mea a decedat acum 24 de ani sotul iei a decedat acum 14 ani sotul iei a facut cerere in baza legii fondului funciar ... (vezi toată discuția)
Dupa moartea sotului, sotia are dreptul la moștenirea lasata ... Papell Papell Dupa moartea sotului,sotia are dreptul la moștenirea lasata de parintii sotului?(acestia fiind căsătoriti la data decesului) (vezi toată discuția)
Succesiune GABYBABY GABYBABY Buna Seara! fiti amabil stie cineva: dupa X DECEDAT (cu sotie predecedata) vin 2 fete G. si M.(decedata inaintea lui X).....sotul lui M. VINE LA SUCCESIUNEA ... (vezi toată discuția)